Eklektik Manifest Myrrha Trio ve Derviş Zaim’in Performansları ile Devam Ediyor

Image

Eklektik Manifest Myrrha Trio ve Derviş Zaim’in Performansları ile Devam Ediyor

04/06/2024

Arkhe organizasyonu, Lefkoşa Türk Belediyesi himayesi, Vedat Kaner Vakfı ana sponsorluğu ve Pasha Group ile Türk Hava Yolları sponsorluğunda düzenlenen Eklektik Manifest – Lefkoşa Bieanli’ne giriş projesi kapsamında 5 Haziran 2024 Çarşamba akşamı Ali Hoca’nın Kıbrıslı Tanrıça Myrrha mitinden hareketle, yaylı üçlüsü için bestelediği Myrrha Efsanesi performans sanatçısı Fauve Alice eşliğinde yer alacak. Eklektik Manifest kapsamında sadece bir defaya mahsus gerçekleşecek performans, saat 20.00’de Şht. Salahi Şevket Sokak’ta bulunan Arkhe Açık Alan’da izleyicilerle buluşacak.


Derviş Zaim Berzah adlı Enstalasyon-Performansı ile Eklektik Manifest’te

Eklektik Manifest kapsamında ayrıca Derviş Zaim’in Diaspora kategorisindeki Berzah performans/enstalasyonu 8 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Çağlayan Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Zaim’in Berzah adlı enstalasyon-performansı, sanatçının Rüya adlı sinema filmi ile başlayan ve Rüyet romanı ile devam eden birbiri ile ilintili ama farklı disiplinlerdeki eserlerine çağdaş sanat alanından bir halka eklemeyi amaçlıyor. Enstalasyon-performans, kültür politikaları ve arşiv merkezi ARKHE tarafından Eklektik Manifest adlı Lefkoşa Bienaline Giriş projesinin parçası olarak sergilenecek.

Derviş Zaim Berzah adını verdiği girişimi, muhafaza etme, ölümlülük, geçicilik üzerine düşünme ve hissetme daveti olarak nitelendiriyor.

Berzah, kentteki Çağlayan Parkı’nda Rüya filmi ile Rüyet romanından esinlenen maddi nitelikteki bir yerleştirmenin açılışı ile sergilenmeye başlanacak. Yerleştirmenin ucu açık bir sürecin içinde kendiliğinden eriyip kaybolması öngörülmektedir.

Zaim’in Berzah adlı enstalasyon ve performans öncesinde gerçekleştirdiği sinema filmi Rüya ve romanı Rüyet ile ilgili daha fazla bilgiye www.derviszaim.com adresinden ulaşılabilir.