LTB-Kuşkor Dünya Sulak Alan Günü Ortak Açıklaması

LTB-Kuşkor Dünya Sulak Alan Günü Ortak Açıklaması

02/02/2023

Haspolat Lagünleri, adamızın en önemli kuş alanlarından birisi. Hem 2022 hem de 2023 yılında ada çapında eş zamanlı yapılan sayımlarda en çok su kuşuna ev sahipliği yapan alan oldu. 2022 yılında 36 türden 3.800’den fazla kuşa ev sahipliği yaptı. Bu alanın ada çapında kışlayan su kuşları için önemini ortaya koymaya yeterli.

Haspolat Lagünlerinin bulunduğu alandan sorumlu olan Lefkoşa Türk Belediyesi, KUŞKOR ile iş birliği içerisinde alana kuşlar hakkında bilgilendirici panolar ile alanı kullanan kişilerin kuşları rahatsız etmesini engellemek amacı ile uyarı panoları yerleştirdi, bazı bölgelere araç ve insan girişini engelleyecek önlemler alındı. KUŞKOR ve Lefkoşa Türk Belediyesi arasındaki bu iş birliği lagünlerdeki kuş varlığını garanti altına almak amacıyla güçlenerek devam edecek.