Özel Gereksinimli Bireylere yönelik Cinsel Sağlık Eğitimi’nin İkinci Modülü Düzenlendi

Image

Özel Gereksinimli Bireylere yönelik Cinsel Sağlık Eğitimi’nin İkinci Modülü Düzenlendi

03/05/2024

Lefkoşa Türk Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde Özel Gereksinimli Bireyler -için Cinsel Sağlık Eğitimi’nin İkinci Modülü Düzenlendi. Eğitimin birinci modülü özel gereksinimli çocuğu olan ailleler için 4 Nisan tarihinde düzenlenmişti. Eğitimin ikinci modülü ise özel gereksinimli yetişkin bireyler için 25 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde üç oturum şeklinde düzenlenen eğitime konuşmacı olarak DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Rojjin Mamuk, Yrd. Doç. Dr. Nezire İnce, Dr. Fzt. Çisel Demiralp Övgün ve Lefkoşa Türk Belediyesi, Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nden Çelen Çağansoy katılmıştır. Eğitime dinleyici olarak özel gerekinimli bireylerin yanı sıra mezuniyet sonrası özel gereksinimli bireylerle çalışacak DAÜ ve diğer üniversitelerden öğrenciler de katılm göstermiştir. 

 

Eğitimde cinsel sağlığın biyolojik, psikolojik, sosyal ve öğrenme boyutu, beslenme boyutu, fiziksel aktivite boyutu ve cinsel sağlık sorunlarına yönelik güncel tedavi yaklaşımlarına yer verilmiştir. Katılımcıların memnuniyetlerini ve iyi dileklerini bildirmeleriyle eğitim tamamlanmıştır.