LTB Bayram tatili sürecinde de yurttaşlara hizmet vermeye devam edecek

Image

LTB Bayram tatili sürecinde de yurttaşlara hizmet vermeye devam edecek

04/04/2024

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkent Lefkoşa’da yurttaşların Ramazan Bayramı’nı, belediye hizmetleri açısından sorunsuz ve eksiksiz geçirmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptı, acil durumlar için önlem ve tedbirleri aldı.

Bayram Öncesi İş Yerleri Denetleniyor

LTB Halk Sağlığı Şubesi, Bayram öncesinde de yurttaşların hijyenik ortamlarda taze ve sağlıklı gıda tüketmesi için rutin denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde gıda işletmeleri, berber ve kuaför salonları, güzellik salonları, restoranlar, kafeler ve kahvehaneler genel hijyen açısından denetleniyor.


Alo 185 Çözüm Hattı 24 Saat Devrede

Lefkoşalılar bayram tatili sürecinde her türlü taleplerini 24 saat boyunca “Alo 185 Çözüm Hattı”na bildirebilecek.

Zabıta ekipleri görev başında olacak

Zabıta ekipleri bayram tatili süresince görevlerinin başında olacak ve rutin olarak gerçekleştirdikleri denetim ve kontrollerini de sürdürecekler.


Nöbetçi ekipler görev başında olacak

Bayram tatili süresince LTB Halk Sağlığı Şubesi ile acil durumlarda yardımcı olmak için LTB Yaşlılara Hizmit Birimi nöbetçi ekipleri görev başında olacak.

LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi de acil durumlarda özel gereksinimli bireylere yardımcı olmak için nöbetçi ekip bulunduracak.


Barınak ve Sokaktaki Canlar için hizmetler devam edecek

Lefkoşa Hayvan Barınağı’ndaki can dostları rutin bakım ve besleme hizmetleri verilirken yine sokaktaki canlar için de su ve mama takviyeleri sürdürülecek.

Temizlik Şubesi Rutin Şekilde Evsel Atıkları Toplayacak

LTB Temizlik Şubesi tarafından rutin olarak yapılan genel çöp toplama çalışması bayram süresince hiçbir gecikme ve aksaklık olmadan aynı şekilde devam edecek.

Temizlik Şubesi ekipleri ayrıca bayram sürecinde de şehrin temizlik ve düzeninin bozulmaması adına ana arterlerdeki temizlik çalışmalarını sürdürecek.

LTB sınırları içerisinde yer alan tüm mezarlıkların temizliğinin yanı sıra fuar alanında yer alan bayram yerinin temizliği de Temizlik Şubesi ekipleri tarafından bayram öncesinde tamamlandı.

Defin İşlemleri

Defin İşlemleri için 0548 8340582 numaralı telefondan nöbetçi personele ulaşılabilir. 

14 Nisan Pazar Açık Pazar kurulacak

Pazar günleri Merkez Lefkoşa’da kurulan Açık Pazar, 14 Nisan Pazar günü kurulacak. 

Fuar Alanı hizmette

Bayram süresince ayrıca Lefkoşa Fuar Alanı’nda bayram yeri kurulacak.

 

Bandabuliya (Belediye Pazarı) 12 Nisan Cuma günü açık olacak

Belediye Pazarı (Bandabuliya) bayramın birinci (10 Nisan Çarşamba) ve ikinci (11 Nisan Perşembe) günü kapalı olacak.12 Nisan Cuma günü ise yeniden yurttaşın hizmetinde olacak.

LTB Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ekibi bayram süresince görev başında olacak  

Bayram süresince LTB Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ekibi görev başında olacak. Her türlü bilgilendirme, yönlendirme ve sığınma talepleri için

“Alo 185 Çözüm Hattı” üzerinden nöbetçi ekiplere ulaşılabilir.

Kiosk Cihazlarından 7/24 Kontörlü Su Yüklenebilecek ve tüm LTB ödemeleri yapılabilecek

Bayram tatili süresince kontörlü su sayacı kullanan aboneler LTB binası girişinde, LTB Fidanlığı’nda, Kemal Şemiler Caddesi’nde (Metehan), Hamitköy’de Atatürk Caddesi üzerinde ve LTB Haspolat Şubesi’nde bulunan kiosklardan kartları ile diledikleri zaman su yükleyebilecekler ve LTB’ye dair tüm ödemelerini gerçekleştirebilecekler. .


Ayrıca su faturası, emlak vergisi,reklam borcu, meslek vergisi borcu,LTB kira borcu ve trafik cezaları da LTB Online Mobil uygulama ve www.lefkosabelediyesi.org web sitesinden ödenebiliyor.