Yenişehir’in su altyapısı yenileniyor

Eczacılar Birliği’nden Fellahoğlu’na nezaket ziyareti
3 Aralık 2013
asfalt
Bozuk yolların asfaltlama işleri başlıyor
10 Aralık 2013

Yenişehir’in su altyapısı yenileniyor

ltblogo

ltblogoBaşkent Lefkoşa’nın altyapısı ilgili projeleri teker teker hayata geçiren Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bu kez de Yenişehir bölgesinin su altyapısını yeniliyor. Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme İhalesi’nden sonra 2013 yılı içinde su ile ilgili ikinci yenileme çalışmasını yapacak. Lefkoşa’nın eski bölgelerinden biri olan Yenişehir’deki yenileme çalışmaları sonucunda 620 abonenin su sayacı yenilenmiş olacak. Finansmanı T.C.Yardım Heyeti tarafından karşılanan LTB Su İşleri Şubesi tarafından hazırlanmış olup Su İşleri Dairesi tarafından ihaleye çıkılan Yenişehir Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi ve Sayaçları’nın Değişimi Projesi kapsamında Belediye Evleri bölgesinde 6 bin 200 metre ana boru ve 4 bin 500 metre sayaç borusu değişecek. 150 iş gününde tamamlanacak projede bölgedeki asbest borular sökülerek yerine yüksek yoğunluklu polietilen borular döşenecek.
Kontrollüğünü Su İşleri Dairesi ile LTB Su İşleri Şubesi’nin birlikte yapacağı proje ile ilgili çalışmalar Aralık ayı içerisinde başlayacak.
Hamitköy’deki su deposu tadilattan sonra devreye girecek

LTB şehrin su borusu altyapıları yanında depolama kapasitesini de geliştirmek için somut adımlar atıyor. LTB’ye ait Hamitköy Deposu ile Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi ile su ihtiyacında ve kapasitelerinde artış görülecek. Finansmanı T.C.Yardım Heyeti’nin 2013 Mali Yılı bütçesi kaynaklarından karşılanan projenin hayata geçmesi ile yıllardır kullanım dışı olan 3 bin 500 metreküplük Hamitköy Deposu’ndan Hamitköy ve Lefkoşa’nın bazı bölgelerine su verilecek ve böylece bu bölgelerin su ihtiyacı iyileştirilmiş ve kapasiteleri arttırılmış olacak.

LTB Su İşleri Şubesi Amiri Fikri Özgüvenli 80 günde tamamlanacak tadilatın ardından uzun yıllardır kullanım dışı olan Hamitköy Deposu’nun tekrardan devreye gireceğini ve bu sayede Hamitköy, Organize Sanayi Bölgesi ve Lefkoşa’nın bazı bölgelerinin daha iyi su almasının sağlanacağını söyledi.

Fellahoğlu: “Şehrin altyapısı ile ilgili somut adımlar atmaya başladık”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu belediyenin gerek maddi gerek idari gerekse yapısal sorunları ile ilgilendiklerini ve belediyenin hizmet kapasitesini her geçen gün biraz daha arttırdıklarını ifade etti. Belediyenin 6 ay önceki iş yapamayacak durumdan çıktığını ve çok büyük ölçeklerde olmasa da her alanda iyiye doğru bir ivme ile hizmet vermeye başladığını belirten Fellahoğlu şehrin altyapı sorunlarının çözümü konusunda da somut adımlar atmaya başladıklarını vurguladı. Altyapı alanında suyun temel bir yer tuttuğuna ve asbestli su borularını değişimine çok önem verdiklerinin altını çizen Fellahoğlu, Yenişehir bölgesi insanına da su borularının yenileneceği müjdesini vermek istediğini belirtti. Amacın tüm Lefkoşa’nın su altyapısını yenilemek olduğunu ifade eden Fellahoğlu bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini de kaydetti. Başkan Fellahoğlu projeye finansal destek olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Yardım Heyeti’ne de teşekkür ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin şehrin altyapısının tamamlanması yönündeki projelere çok önemli katkıları olduğunu dile getirdi.