Yenişehir, Altınbaş Petrol Kavşağı ve Hamitköy Deposu’nda çalışmalar sürüyor

portre
SOS Annesi Sertdemir’den Fellahoğlu’na teşekkür ziyareti
27 Şubat 2014
LTB girişimi ile örnek işbirliği
28 Şubat 2014

Yenişehir, Altınbaş Petrol Kavşağı ve Hamitköy Deposu’nda çalışmalar sürüyor

boru

Lefkoşa’da su altyapı yenileme aralıksız sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) başkent Lefkoşa’nın su altyapısı ile ilgili çalışmalarını 3 koldan sürdürüyor. 2014 yılında birçok altyapı projesini hayata geçirecek LTB su altyapısıyla ilgili “Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme Projesi”, “ Yenişehir Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi ve Sayaçları’nın Değişimi Projesi ” ve “ Hamitköy Deposu ile Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi ” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti finansmanı ile hayata geçirilmekte olan “Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme İhalesi” ile ömrünü tamamlamış bölgedeki eski borular değiştirilirken bu bölgedeki patlakların da önüne geçmiş olunacak.
Finansmanı T.C.Yardım Heyeti tarafından karşılanan “Yenişehir Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi ve Sayaçları’nın Değişimi Projesi” kapsamında Belediye Evleri bölgesinde 6 bin 200 metre ana boru ve 4 bin 500 metre sayaç borusu değişiyor.

LTB şehrin su borusu altyapıları yanında depolama kapasitesini de geliştirmek için ise LTB’ye ait “Hamitköy Deposu ile Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi”ni hayata geçiriyor.

Finansmanı T.C.Yardım Heyeti’nin 2013 Mali Yılı bütçesi kaynaklarından karşılanan projenin hayata geçmesi ile yıllardır kullanım dışı olan 3 bin 500 metreküplük Hamitköy Deposu’ndan Hamitköy ve Lefkoşa’nın bazı bölgelerine su verilecek ve böylece bu bölgelerin su ihtiyacı iyileştirilmiş ve kapasiteleri arttırılmış olacak.

Fellahoğlu: “Hizmet anlamında 2014 daha aktif geçecek”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu belediyenin sistemli ve planlı bir çalışma sonucunda ufak adımlarla da olsa normalleşme sürecine girdiğini ifade ederek Lefkoşa halkına hizmet verme anlamında ise 2014 yılının daha aktif geçeceğini kaydetti. Şehrin altyapısına yönelik çalışmalara 2014 yılında hız vereceklerini dile getiren Fellahoğlu, su altyapısıyla ilgili 3 önemli projeyi hayata geçireceklerini vurguladı. Başkan Fellahoğlu amacın tüm Lefkoşa’nın su altyapısını yenilemek olduğunun altını çizerken projeye finansal destek olan T.C.Yardım Heyeti’ne de teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin şehrin altyapısının tamamlanması yönündeki projelere çok önemli katkıları olduğunu dile getiren Fellahoğlu bu tür projelerin süreceğini de sözlerine ekledi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..