ist
İstanbul ile Lefkoşa “Kardeş Şehir” olma yolunda
23 Aralık 2013
fidan
Fidanlar daha yeşil bir Taşkınköy için dikildi
23 Aralık 2013

yaya engel

yaya engelBaşkan Fellahoğlu engelli vatandaşlar ve sporcularla Asmaaltı sokaklarını gezdi

Yayalaştırma Projesine bir destek de engellilerden

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)Asmaaltı yayalaştırma projesi nedeniyle, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) üyeleri ve KKTCELL Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da katılımı ile Arasta bölgesinde gezi yapıldı.

Geziye, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu da katılırken, gezi öncesi Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Genel Sekreteri Günay Kibrit ve Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu basına açıklamada bulundu.

Bozkurt: “Projenin engellilerin hayatını kolaylaştırmasını dilerim”

KTOÖD Başkanı Orkun Bozkurt, Asmaaltı yayalaştırma projesini yerinde görmek, engelliler için uygunluğuna bakmak için gezinin düzenlendiğini kaydetti.

KK Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ve diğer engellilerin geziye katıldığını kaydeden bozkurt, projenin güzel bir proje olmasını ve engelliler için hayatı kolaylaştırmasını diledi.

Kibrit: “Her yerin engellilerin girebileceği şekilde düzenlenmesi gerekir”

KTOÖD Genel Sekreteri Günay Kibrit de, engelliler için bu tip projelerin hayata geçirilmesinin önemine işaret ederek, projede emeği bulunanlara teşekkür etti.

Engellilere yönelik farkındalığın artırılması çalışmaları için LTB Başkanı Fellahoğlu’na teşekkür eden Kibrit, ülkenin her alanında her yerin engellilerin girebileceği şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Fellahoğlu : “Proje bölgeye ekonomik ve sosyal katkı getirecek.Biraz sabırla iyi şeyler olacak”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da, engellilerle, maç ve kendi derneklerinden sonra Asmaaltı bölgesinde de bir araya geldiklerini söyleyerek, engellilerin de bu ülkenin insanları olduğunu ve tüm modern ülkelerde olduğu gibi engelsizlerin ulaşabildikleri her noktaya ulaşabilmeleri gerektiğini söyledi.

Dönemsel olarak, soğuk, kış ve Noel’in çarşıdaki turistik hareketliliği olumsuz etkilediğini söyleyen Fellahoğlu, KKTC’nin kendi insanının da projeye ve Surlariçine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Yayalaştırma projesinin bölgeye ekonomik ve sosyal katkı getireceğine inandıklarını söyleyen Fellahoğlu, bazı endişeleri ve tepkileri de anlayışla karşıladıklarını, biraz sabır gösterildiğinde iyi şeyler olacağının görüleceğini ifade etti.

Fellahoğlu daha sonra KTOÖD v KK Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımıyla birlikte Bandabuliya bölgesini gezdi, alışveriş yaptı, esnafın istek ve şikayetlerini dinledi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..