Yapılaşmada etkin denetim ve kontrol dönemi

hamit
Hamitköy’deki yeni su kuyusu ile bölge kaliteli suya kavuşuyor
11 Şubat 2014
baskan
LTB Başkanı Fellahoğlu BES’in iş yavaşlatma adı altında başlattığı grevle ilgili konuştu
11 Şubat 2014

Yapılaşmada etkin denetim ve kontrol dönemi

yapi

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) yıllarca imarla ilgili en çok şikayet edilen konulardan biri olan inşaatlarla ilgili önemli bir adım atarak etkin yapı denetimlerini hayata geçiriyor. LTB Teknik İşler ve Tasarım Komitesi,İmar Şubesi ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile yapılan toplantılar sonrasında etkin yapı denetimi ile ilgili kapsamlı bir karar alındı ve bu karar Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bu karar çerçevesindeLTB sınırları dahilinde yapılara etkin denetimler getiren belediye idaresi ilgili yapıları projelendirdikten sonra yapım aşamasında da denetleyecek. Bu denetimlerle kalite ve güvenlik eksiklikleri başta olmak üzere birçok noktada yaşanan sıkıntılar anında tesbit edilecek. Bu çerçevedeki ilk denetim Mehmet Pehlivanoğlu İnş.Şti.Ltd’in Ortaköy bölgesinde inşa etmekte olduğu Prof.Necdet Sezer Sokak’ta bulunan inşaatına yapıldı.

LTB Bayındırlık-İmar Şubesi Amiri Dervişe Ener belediyenin etkin inşaat kontrollerine 1 Ocak 2014 tarihinde başladığını belirterek yapılacak olan denetimler sonucunda beledi hudutlar içerisinde izinsiz inşaatların önüne geçilerek inşaatlarda kalite,kontrol ve emniyetin geleceğini dile getirdi. Ener, Lefkoşa hudutları dahilinde inşaata başlayacak olan özel ve tüzel kişi ile kurumlardan etkin denetim kapsamında istenecek hususları da;

a)Temel aplikasyon ve hudut kontrolü

b)İnşaat tanıtım panosu ve inşaatın etrafının çevre emniyetinin sağlanması

c)WC

d) Resmi hudut tespiti

e) Sınır ihlali olup olmadığı

f)Akslar olarak sıraladı.

Fellahoğlu: “Gelişigüzel ve kontrolsüz inşaat yapma dönemi tarihe karışacak”

Yetkililer ilebirlikte yapı denetimi kontrolüne katılan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yıllardır adım atılmayan ve sektörde bir çok soruna neden olan inşaatlara el attıklarını ve etkin yapı denetimi ile bu yıldan itibaren her aşamasında kontrol edilen kaliteli ve güvenli yapıların ortaya çıkmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. İnşaat aşamasında da da etkin kontrollerin yapılacağına dikkat çeken Fellahoğlu “Başkentte gelişigüzel ve kontrolsüz inşaat yapma dönemi tarihe karışacak. Artık her şey belediyenin denetimi ve kontrolü altında yapılacak.”dedi.