Uzmanlar disleksi,hiperakivite ve dikkat eksikliğini anlattı

LTB TEKLİF KABULÜ
15 Mart 2016

Uzmanlar disleksi,hiperakivite ve dikkat eksikliğini anlattı

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) gerek kendi personellerine gerekse halka da açık eğitim seminerlerini sürdürüyor. LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi ve Eğitim Birimi tarafından organize edilen “Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Bozukluğu” konulu seminer 10 Mart Perşembe günü Arabahmet Kültür Evi’nde gerçekleşti. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr.Rasiha Kandulu Olcay ve Çocuk,Ergen ve Aile Terapileri Uzmanı olan Uzm.Psk.İpek Uçkan tarafından verilen seminere Kuzey Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden anne-baba ve öğretmenler katılırken Olcay ve Uçkan çok yararlı bilgileri görseller ile de destekleyerek katılımcılarla paylaştı.
Katılımcılar uzmanları dikkatlice dinledi

IMG_3784-min

Çocuk ve gençlerde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtileri, tanı konması ve tedavi yöntemlerini katılımcılarla paylaşan Olcay ve Uçkan anne-babalar ile öğretmenlere bu konuda çok değerli bilgiler verdi. Daha önce de LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda buna benzer bir eğitim çalışması düzenleyen LTB bundan sonra da bu tür eğitim çalışmalarını devam ettirecek.

IMG_3767-min

IMG_3777-min