“Uzlaştırıcı olacağız”

Ürünlerin tümü temiz
13 Haziran 2016
Kanalizasyon şebekesine yasa dışı septik su deşarj edildiği tespit edildi
15 Haziran 2016

“Uzlaştırıcı olacağız”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye’den gelen suyun 1 yıllık geçiş döneminin tamamlanmasının ardından özel şirkete devredilmesi noktasında Lefkoşa’da referanduma gideceklerini ve kararı halka bırakacaklarını söyledi.

DUMLUPINAR 2

Parka Niyazi Pekel’in ismi verildi

LTB’nin düzenlediği “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları çerçevesinde Dumlupınar’da yurttaşlarla bir araya gelen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi tarafından “Niyazi Pekel Parkı” ismi verilen yerde bölge sakinleri ile buluştu. Parkın ismi konusunda LTB’ye talepte bulunan yurttaşların teşekkür ettiği Harmancı, parka takılan yeni tabela önünde bölge sakinleri ile birlikte toplanarak parkın ihtiyaçları konusundaki talepleri dinledi.

Bölge sakinlerinin düşüncelerini alan, çözüm bekleyen bazı konuları dinleyen ve gerekli adımların atılması konusunda ilgili şubelere konuları aktaran Harmancı, Dumlupınar Bölgesi’nde yer alacak Yeni Açık Pazar Projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

DUMLUPINAR 4 (1)

Harmancı: Yeni Açık Pazar bölgeye canlılık getirecek

Özker Özgür Caddesi üzerinde bulunan projelerinin vakıf arazisi yanında olması ile birlikte geniş bir park alanı ile hizmet vereceğini ve birçok çağdaş düzenlemeye sahip olacağını dile getiren Harmancı, projenin tamamlanması ile ilgili cadde ile birlikte bölgenin de canlılığının artacağına işaret etti.

Projenin ilk adımı konusunda finansmanın sağlanması yönünde adım atılmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Harmancı, detaylı bilgiler vererek pazarın bölgeye kazandıracağı avantajlara işaret etti.

Harmancı: “Su kaçağı oranımız Türkiye ile Avrupa şehirleri arasında”

Türkiye’den gelen suyun tonunun 2.30 TL’den verilmesi kararına eğilen ve Belediye Meclisi’nin bunu reddetmesine atıfta bulunan Harmancı, 2.30 TL’lik alım maliyetinin yüksek olduğunu, personel ve işletme maliyetleri eklendiğinde bu suyun yurttaşa yüksek bir maliyetten verilmesinin söz konusu olacağını aktardı.

İşletme maliyetleri konusunda daha detaylı açıklama yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, su kaçakları konusunda Avrupa’daki bir şehirdeki oranın yüzde 20, Türkiye’de bir şehirdeki oranın yüzde 50, kendilerindeki rakamın ise yüzde 35 olduğunu belirterek, bu kaçakların tamiri noktasında işletme maliyetlerinin arttığının altını çizdi.

DUMLUPINAR 3 (1)

Harmancı: “Meclisimiz Lefkoşa’lıların talebine yanıt verebilmek için her yolu deneyecektir”
Harmancı ayrıca, geçiş döneminde suyun alınması ile ilgili bölge sakinlerinden gelen soru ve taleplere karşılık, “Belediye Meclisimiz suyun fiyatı konusunda bir hasassiyet belirtti, bu aşamada bizde bu mesajı ilgililere iletip uzlaştırıcı olacağız”  dedi.

Yurttaşların Lefkoşa Belediye Meclisi’nin kararını suyu  reddetmek olarak değil suyun koşullarını yeniden değerlendirme olarak yorumlaması gerektiğini belirten Harmancı,  kendilerine düşen görevin tüm tarafların hassasiyetini en kısa sürede gidererek su konusunu tamamına erdirmek olduğunu söyledi. Harmancı ayrıca, bu konuyla ilgili de Belediye Meclisi’nin  yeniden toplanmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Harmancı Su konusundaki sözlerini şöyle tamamladı:
“Geçiş döneminin tamamlanacağı 1 yıl sonra Lefkoşa’da referandum da dahil her seçeneği değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönemin konusu suyu özel şirketin mi? yoksa Belediyenin yönetmesi mi ? olacaktır. Bu konuda toplum menfaatlerini en ön planda tutarak yol izleyeceğiz,hem halkın kararının olgunlaşması için mücadele edeceğiz, hem de halkın mefaatlerini koruyacağız”