Uygunsuz koşullarda taşınan, mühürsüz etler müsadere edildi

Mezarlıklar için imzalar atıldı
3 Kasım 2015

Uygunsuz koşullarda taşınan, mühürsüz etler müsadere edildi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekipleri dün gece (01.11.2015) polise gelen ihbar üzerine yaptığı denetimde, uygunsuz koşullarda taşınan ve mühürsüz olan etleri müsadere etti.

Denetimde, hayvancılıkla uğraşan bir kişinin Küçükkaymaklı bölgesinde evinin önünde park halinde bulunan van aracının içerisinde bir adet büyükbaş hayvana ait olduğu anlaşılan et tespit edildi. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri yaptığı kontroller sonucunda, kesim yeri belli olmayan, mühürsüz ve uygunsuz koşullarda taşındığı tespit edilen etlerin bulunduğu araca mühürleyerek el koydu. LTB ekipleri ayrıca araç içerisinde bulunan etleri, gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra müsadere ederek imha etti. Öte yandan polis araç sahibi hakında soruşturma başlattı.

Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, kesimlerin Veteriner Dairesi veya ilgili belediye tarafından görevlendirilen veteriner hekim gözetiminde, mezbahalarda ve kurallara uygun olarak yapılması gerektiğini vurgulanarak kesilen etlerin de uygun koşullarda muhafaza edilerek taşınması gerektiği kaydedildi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..