“Üç Kız Kardeş” Fransa’dan sonra Lefkoşa’da sahnelendi

Lefkoşa ile Eskişehir “Kardeş Şehir” oldu
5 Ekim 2016

“Üç Kız Kardeş” Fransa’dan sonra Lefkoşa’da sahnelendi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin(LTB) sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen  “14. Kıbrıs Tiyatro Festivali”nde Hayal Perdesi “Üç Kız Kardeş” isimli oyunu sahneledi.4 Ekim Salı gecesi YDÜ AKKM’de sahnelenen Anton Çehov’un yazdığı, Aleksandar Popovski’nin yönettiği “Üç Kız Kardeş” oyununda Özge Özder, Selin İşcan ve Tuba Karabey oyunculuklarıyla göz doldururken sanatçılar oyun sonrasında ayakta alkışlandı.

img_9237-min

Karabiber: “Hayal Perdesi’ni ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz”
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber sanatçılara festivale katıldıkları için teşekkür ederek plaket takdim etti. Hayal Perdesi tiyatrosunu festivalde ikinci kez ağırlamaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Karabiber daha nice yıllar Hayal Perdesi ekibini festivalde Kıbrıs seyircisi ile buluşturmayı arzu ettiklerini kaydetti.

img_9260-min

İşcan: “Birazcık Özgürlük”şarkısını söyledik”
Hayal Perdesi Genel Sanat Yönetmeni Selin İşcan ise “Üç Kız Kardeş” oyunu ile Fransa’nın en önemli tiyatro festivali olan Avignon Off Festivali’nde sahne alarak Fransız tiyatroseverlerle buluştuklarını kaydederek Fransa’dan sonra da yurtdışı olarak Kıbrıs’ta tiyatro seyircisi ile buluşmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Hayal Perdesi olarak 2. kez Kıbrıs’ta seyirciyle buluştuklarını vurgulayan İşcan, oyunda söyledikleri Almanca şarkının “Birazcık Özgürlük” demek olduğunu ifade ederek davet için Festival Komitesi’ne teşekkür etti.

img_9249-min

Festival “Göl Kıyısı” ile kapanıyor