Tiyatronun ortak dili bu kez kadını anlattı

LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ TEKLİF KABULÜ
11 Mart 2016

Tiyatronun ortak dili bu kez kadını anlattı

Güney’den PEO-Sıdıkek ile Kuzey’den Belediye Emekçileri Sendikası’nın(BES) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ortaklaşa organize ettikleri etkinlikler çerçevesinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu(LBT) 8 Mart Salı gecesi Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği “Ev” oyunu ve 9 Mart Çarşamba gecesi de Güney Kıbrıs’tan Antilogos Tiyatrosu, Bertold Brecht’in “Yahudi Kadın ve Carrar Bir Araya Geldiğinde” oyununu ücretsiz olarak ve Tr-Rumca altyazı ile  LBT Salonu’nda sahneledi.

FOTO 1-min

Her iki oyuna da sanatseverler büyük ilgi gösterirken “Yahudi Kadın ve Carrar Bir Araya Geldiğinde” oyununu LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, BES ve PEO-Sıdıkek sendikalarının yetkilileri de izledi. Rahmetli tiyatro sanatçısı Yücel Köseoğlu’na ithaf edilen oyun sonrasında Köseoğlu’nun torunu sahneye gelerek Antilogos Tiyatrosu’na rumca teşekkür etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve her iki sendika temsilcilerinin de kısa bir konuşma yaptığı gecede BES tarafından oyunu sahneleyen sanatçılara çiçek ve Başkan Harmancı tarafından PEO-Sıdıkek temsilcisine tiyatro temali bir plaket verildi. LTB Kültür Sanat Şubesi Amiri Kıymet Karabiber de her iki sendikaya gerçekleştirdikleri organizasyon için teşekkür etti ve Güney Kıbrıs’tan Antilogos Tiyatrosu’nu LBT’de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

FOTO 3-min