Lefkoşa Maratonu için LTB ile Turkcell’den örnek işbirliği
9 Eylül 2015
LTB’de idare ve personel ihtiyaçlı çocuklar için elele verdi
11 Eylül 2015

Tiyatro Festivali’nde makul barış çağrısı

Oscar Grup Otelleri anasponsorluğunda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” kapsamında dün (10 Eylül Perşembe) gece İstanbul Şehir Tiyatroları YDÜ-AKKM’de “12 Öfkeli Adam” oyununu sahneledi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi göstererek salonu doldurduğu iki perdelik oyunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi,LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı belediye meclis üyeleri de takip etti. “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro” sloganı ile düzenlenen festivalin ikinci haftasında sahnelenen “12 Öfkeli Adam” tiyatroseverler tarafından büyük beğeni toplarken oyunun yönetmeni Arif Akkaya, oyuncular ve teknik ekip uzun süre ayakta alkışlandı.

Tiyatro Festivali’nde makul barış çağrısı
Yazıcıoğlu: “Son günlerdeki olaylardan dolayı üzüntü içindeyiz ve makul barış istiyoruz”
Oyun sonunda Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber İstanbul Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’na festival plaketini takdim ederken Erhan Yazıcıoğlu yaptığı konuşmada yavruvatan Kıbrıs’ta oyunlarını sahnelemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Türkiye’de son günlerde meydana gelen üzücü olaylara değinerek, “İstiyoruz ki makul şüphenin yerini makul barış alsın” dedi.
Karabiber: “Şehir Tiyatroları’nı Kıbrıs’ta ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz”
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ise imzalanan protokol gereğince 13 yıldır İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde oyunlarını sahnelediğini ve LBT’nin de İstanbul’da kendi oyunlarını sahnelediğine dikkat çekerek bu karşılıklı yapılan temsillerin önemine vurgu yaptı. Karabiber, Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu nezlinde tüm İstanbul Şehir Tiyatroları’na bir kez daha teşekkür etti ve Şehir Tiyatroları’nı Kıbrıs’ta ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
İstanbul Şehir Tiyatroları bu kez “Çürük Temel”i sahneleyecek
29 Eylül’e kadar tiyatrosevelerle buluşacak festivalde 15 Eylül Salı gecesi saat 21:00’de YDÜ-AKKM’de İstanbul Şehir Tiyatroları Dârülbedayi nin 100.yıl anısına Engin Alkan’ın yönetmenliğinde “Çürük Temel” oyununu sahneleyecek.