Tiyatro Eylülü’nde Tiyatro Pera ayakta alkışlandı

LTB’de, Engelsiz Park Yapımı için imzalar atıldı
13 Eylül 2017

Tiyatro Eylülü’nde Tiyatro Pera ayakta alkışlandı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu yıl “Yeryüzünde bir yer. İnsanca yaşamak için” teması ile sunduğu 15. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Türkiye’nin önemli tiyatrolarından Tiyatro Pera “Vanya Sonya,Maşa ve Spike” oyununu sahneledi. Tiyatro Festivali’nin gediklilerinden olan ve Kıbrıslı tiyatroseverlerin oyunlarına aşina olduğu Tiyatro Pera,YDÜ AKKM’de 11 Eylül Pazartesi gecesi usta sanatçı Yücel Erten’in yönettiği taşra yaşamının umutsuzlığu,modern insanın yalnızlığı ve zeki bir komedinin hüzünle buluştuğu bir yorumla festival izleyicisiyle buluştu. Şerif Erol, Tilbe Saran,Nesrin Kazankaya, Doğan Akdoğan,Başak Meşe ve Gamze İpek’in oynadığı iki perdelik oyunda salonu dolduran seyirciler zaman zaman adlarını Çehov oyunlarının kahramanlarından alan bu aile bireylerinin aile yadigarı evdeki buluşma hikayesine hüzünlenirken zaman zaman da aralarındaki mizahi dokunuşlara güldüler. LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel,bazı belediye meclis üyeleri ile kalabalık bir tiyatroseverin izlediği oyun sonrasında oyuncular ayakta alkışlandılar.

Kazankaya’ya plaketi Karabiber takdim etti
Oyun sonrasında ise Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber oyunun yönetmeni usta sanatçı Yücel Erten’i de sahneye davet etti ve tiyatro ekibini tebrik ederek ekip adına Nesrin Kazankaya’ya festival plaketini takdim etti.

Sırada Nergis Öztürk ve Engin Hepileri’nin rol aldığı “Akciğer” var