Su tahlilleri yapılmaya devam ediliyor

tiyatro baba
Alkışlar eşliğinde “Bu Da Geçer Ya Hu”
12 Eylül 2013
ktezo
Yayalaştırma projesine önemli destek
13 Eylül 2013

Su tahlilleri yapılmaya devam ediliyor

tahlil

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi belediye hudutları içerisindeki tüm bölgelerden her ay içme suyu şebekesinden su numuneleri alarak Devlet Labaratuvarı’nda analiz yaptırmayı sürdürüyor.

Bu çerçevede son alınan tahlil sonuçlarına göre büyük ölçüde mikrobiyolojik yönden ‘içme ve kullanma suyu olarak kullanılmaları sakıncalı değildir’ raporu geldi.

Tüm Lefkoşa’yı temsilen alınan 18 şebeke suyu örneğinden Haspolat Limon Sokak hariç tümü temiz çıkarken, bu bölgede 4/100 mililitre koliform bakteri olduğu tespit edildi ve konu raporun belediyeye ulaşmasının ardından Su Şubesi’ne aktarılarak anında teknik incelemeler başlatıldı.

Tetkik sonuçlarının ardından tekrar numune alınarak sonuçları yeniden kamuoyu ile paylaşılması kararlığında olunduğu vurgulandı.

Haspolat Limon Sokak’ta tespit edilen koliform bakterinin çok düşük bir oran olduğu açıklanırken, şebeke suyunu içme amaçlı kullananların geçici olarak suyu kaynatmaları veya klorlama yapmalarında fayda olduğu ifade edildi.