Sokak hayvanları için anlamlı işbirliği

Hem çağdaş, hem çok amaçlı
5 Kasım 2015
Harmancı: Hedefimiz ‘Lefkoşa Gezi Treni’nin 2016 yılında şehrimizde yaşam bulması
8 Kasım 2015

Sokak hayvanları için anlamlı işbirliği

LTB ile Veteriner Hekimler Birliği sokak hayvanları için bir etkinlik düzenledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) sokak köpeklerinin kısırlaştırılması için Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile elele vererek geliri Lefkoşa Sokak Köpeklerinin Kısırlaştırılması Projesi’ne bağışlanmak üzere 4 Kasım Çarşamba gecesi bir etkinlik düzenledi. Ülkemizin sevilen gruplarından Frekans’ın sahne aldığı gece Lefkoşa Zephyr Bar’da gerçekleşti. LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı,bazı LTB yöneticileri ve Birlik yöneticilerinin de katıldığı geceye hayvanseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Harmancı: “Sokak hayvanları ile ilgili en ufak olanağı bile kullanıyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının önemine dikkat çekerek belediyenin elindeki imkanlar ölçüsünde bu konuda faaliyetler yapmaya çalıştığını kaydetti. LTB Çevre Sağlığı Şubesi ile bu alanda faaliyet gösteren STÖ’lerden Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği’nin çok anlamlı işbirliğine imza atarak bu geceyi organize ettiğini ve geliri Lefkoşa Sokak Köpeklerinin Kısırlaştırılması Projesi’ne bağışlanacak bu gecenin çok önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. Harmancı buna benzer etkinlikleri sürdürmek istediklerini de ifade ederek Çevre Sağlığı Şubesi ve Veteriner Hekimler Birliği başta olmak üzere konuya duyarlılık göstererek etkinliğe katkı koyan Frekans grubuna ve Zephyr Bar yöneticilerine de teşekkür etti.

Sokak  hayvanları için anlamlı işbirliği2

Harmancı: “İşbirlikleri ve dayanışmalarla yol alıyoruz”

Harmancı: “Her ne kadar hayvanseverlerle aynı denklemden konuşmakta zorluk çeksek de elimizde en ufak bir olanak bile olduğunda bu alana yatırım yapmak istediğimizden emin olsunlar. Bu alanda işbirlikleri ile bazı faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl geliri barınağa giden Lefkoşa Maratonu’nu yaptık. Spor Kulübü’nü bu konuya destek için aktif hale getirmeye çalıştık. Sokak köpekleri popülasyonun yaşayabilmesi için kısırlaştırmadan başka şansımız yok. Barınaktaki uygun düzenlemeler ve düzgün bir kısırlaştırma ile sokak köpekleri için daha yaşanabilir bir Lefkoşa kurmak istiyoruz. Sorun olan birçok konuda belediye-STÖ-özel sektör işbirliği ve dayanışması ile önemli yollar katedilebileceğini de sözlerine ekledi.

Sokak  hayvanları için anlamlı işbirliği3