“Seni Seviyorum Türkiye” oyunu sahnelendi

LTB Ritmo’rkestra Grubu Çalışmalarına Başladı
20 Eylül 2018

“Seni Seviyorum Türkiye” oyunu sahnelendi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 16. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Bakırköy Belediye Tiyatroları, “Sherlock-Hamid” oyunundan sonra bu kez de “Seni Seviyorum Türkiye” oyununu sahneledi. YDÜ AKKM’de 18 Eylül Salı gecesi saat 20:30’da sahnelenen Ceren Ercan’ın yazdığı,Yelda Baskın’ın yönettiği tek perdelik oyunu Başbakan Tufan Erhürman, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da izledi. 5 kişinin İstanbul’da bir çamaşırhanede kapalı kalması ile hem üstü kapalı bir sorgulamaya maruz kalmalarını hem de kişisel, toplumsal ve ülke şartlarından dolayı bu kişilerin Türkiye’de kalma ile gitme arasındaki çizgide dolaşan “Seni Seviyorum Türkiye” oyunu toplumsal yaşama dair eleştiriyi sahneye koyuyor.Oyuncuların zaman zaman sahneden inip seyircilerin arasına karışarak tüm salonu bir sahneye dönüştürmesi oyunun interaktif bir yöntemle sürmesini sağlarken tiyatroseverler de oyuna dahil olmuş oldu.

Karabiber, Yücesoy’a festival plaketi sundu
Oyun sonrasında oyuncular ayakta alkışlanırken LTB Kültür Sanat Şube Amiri ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber sahneye gelerek ekibi tebrik etti. Karabiber, iki oyunla festivale katılan Bakırköy Belediye Tiyatroları’na ve sahnede başarılı performanslar ortaya koyan tiyatroculara teşekkür ederek Bakırköy Belediye Tiyatroları adına ouunda da rol alan Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy’a festival plaketini takdim etti.
Festival 20-21 Eylül’de Bandabuliya Sahnesi’nde “He-Go” ile sürecek
Festival 20 Eylül Perşembe ve 21 Eylül Cuma geceleri LBT’nin Surlariçi’ndeki yeni sahnesi olan Bandabuliya Sahnesi’nde Altıdan Sonra Tiyatro tarafından sahneye konacak “He-Go” oyunu ile sürecek.Festivalin son haftasında ise 25 Eylül’de Semaver Kumpanya’nın “Akşam Yemeği” oyunu ve 27 Eylül’de Dostlar Tiyatrosu’nun “Göçmenleeeer” oyunu yer alacak.