Şehir şebekesine bağlanarak kaliteli suyu kullanın

Menhol kapaklarına atık suları boşaltıyorlar
15 Temmuz 2016
İzinsiz reklam levhaları kaldırılıyor
22 Temmuz 2016

Şehir şebekesine bağlanarak kaliteli suyu kullanın

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından başkent Lefkoşa’ya verilmesi planlanan suyun geçiş dönemi fiyatlarına LTB Belediye Meclisi’nin 18 Temmuz 2016 tarihli toplantısında oy çokluğu ile onay kararının çıkmasını sonrasında suyun yurttaşlara ulaştırılması süreci de hız kazandı.
Harmancı:“İyi ve kaliteli su tüm yurttaşların temel hakkı”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı süreçte gelinen aşama ile ilgili devletin ilgili dairelerinin bağlantıları yapmasının ardından önümüzdeki günlerde başkent Lefkoşa’da yaşayan yurttaşların içilebilir,kaliteli suya kavuşacağını belirterek LTB olarak bu suyun yurttaşlarla buluşması için tüm çalışmalarını tamamladıklarını vurguladı. Bir belediye başkanı olarak kaliteli suyun yurttaşlarla buluşturmayı en çok isteyen kişilerden biri olduğunu dile getiren Harmancı bu konuda gelinen aşama hakkındaki memnuniyetini dile getirerek kaliteli içilebilir suyun başkent halkıyla buluşacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu da kaydetti.
Harmancı: “Lefkoşa’da herkes kaliteli su tüketsin istiyoruz”
Daha önce şebeke dışı su kullanımının yüksek oranlarda olduğu Lefkoşa’da içilebilir kaliteli suyun verilmesi ile birlikte yurttaşların bu suyu kullanmasını beklediklerini ve istediklerini ifade eden Başkan Harmancı, Lefkoşa halkına şebekeye bağlanarak kaliteli suyuyu kullanma çağrısı yaptı. LTB olarak geçiş döneminde şehir şebekesindeki kaçakların da minimuma indirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydeden Harmancı geçiş sürecinde bir yandan belirlenen tarifelerle kaliteli suyu halka ulaştıracaklarını bir yandan da altyapıları minimum kaçak olacak şekilde projelendirme çalışmalarını yapacaklarının altını çizdi. Lefkoşa’da yaşayıp da tankerle konutuna/işyerine su çağıran yurttaşların bundan sonra böyle bir ihtiyacı olmayacağını vurgulayan Harmancı şehir şebekesine bağanma oranları artan bir başkentte hem daha çok yurttaşın kaliteli suyu kullanma imkanı bulacağını hem de bunun belediyenin su gelirlerinin yükselmesine katkısı olacağını da sözlerine ekledi.