Şef İlkay İdris ayakta alkışlandı

İbrahim Karabardak’ın ismi Hamitköy’de yaşayacak
19 Mart 2016

Şef İlkay İdris ayakta alkışlandı

Lefkoşa Belediye Orkestrası  tarafından  dün akşam Şef İlkay İdris yönetiminde bir konser gerçekleştirildi. “Lefkoşa Belediye Orkestrası 25. Yıl etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen konsere,  Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Müdürü Mustafa Korucu, Levent Kolej Müdürü Asım İdris,LTB’den yetkililer  ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Levent İlkokulu Kültür Sanat Gösteri Salonu’nda gerçekleştirilen konserde film müzikleri yanında, yabancı  pop ve latin müziklerinden sunulan seçme örnekler  katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.
Gecede ayrıca Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın (LBO) kurucusu  İlkay İdris ile LBO’nun kurulmasına katkı sağlayan Savaş Bozat, Mehmet Topal, Mehmet Çakmak, Güngör Gürkan ile  Hüseyin Kemal Moral’a plaket takdim edildi. Yoğun gündeminden dolayı geceye katılamayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın adına ise teşekkür plaketi, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü  Cenk Gürçağ’a takdim edildi.

foto 1
Harmancı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı,  ülkemizde  gerçekleştirilen ve sosyal fayda sağlayan etkinliklerin nerede ise tümünde Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın (LBO) yer aldığını söyledi. LBO tarafından ülkemizde yetişen birçok müzisyen için iş sahası yaratıldığını bunun yanı sıra ülke kültür ve sanatına da katkı sağlandığına vurgu yapan Harmancı, “Umarım bugün olduğu gibi 25 yıl sonrada ülkede örnek gösterilen bir orkestra ile karşınızda oluruz” dedi. Harmancı ayrıca LBO’nun kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti.

foto 3.