‘Othello’ ülkesinde yeniden hayat buldu

Surlariçi konserleri devam ediyor
1 Ekim 2013
diren
Yağmur suyu dranaj hatları temizleniyor
1 Ekim 2013

‘Othello’ ülkesinde yeniden hayat buldu

othello1

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen 11. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde dün akşam (30 Eylül Pazartesi) Antalya Devlet Tiyatrosu’u oyunu “Othello” sahnelendi.

Dünyanın en büyük oyun yazarı W.Shakespeare’in yazdığı, Malcolm K. Kay’in yönettiği ve Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun, salonu dolduran tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı. Venedik’te yaşayan Mağripli zeki bir asker olan Othello’nun hikayesinin anlatıldığı, muhteşem dekor ve kostümlerle göz doldurduan oyun görsel ve ses efektleriyle desteklendi. Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy festival plaketini vermek üzere sahneye eski başbakanlardan Hakkı Atunu davet etti. Atun, Festival plaketini Othello karakterini canlandıran Selim Bayraktar’a taktim etti. ADT oyuncusu Selim Bayraktar’da aldığı plaketi şidette mağruz kalan ve canı yanan tüm kadınlara adadı.Ersoy, sahnede yaptığı konuşmada “Kıbrıs ‘Othello’suyla meşhur ama bu tragedyası olmasın” dedi. Gecede ayrıca,bir süre önce kayatını kaybeden yazar Turgut Özakman alkışlarla anıldı.

Festivalin Platin Sponsorları K-Pet,Telsim ve Limasol Türk Kooperatif Bankası, Konaklama Sponsoru Golden Tulip Otel, Salon Sponsoru YDÜ, Gümüş Sponsorlar Türkiye İş Bankası, Eziç, Özok ve Lefkoşa Belediye Çalışanları Koop. Bank Ltd ile katkıda bulunan Asok Ltd ve Türk Bankası işbirliği ile yaklaşık bir aydır devam eden 11. Kıbrıs Tiyatro festivali 2 Ekim Çarşamba günü Ankara Ekin Tiyatrosu’nun “Söz Meclisten İçeri” oyunu ile sona erecek.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..