Okullar temizleniyor,yaya geçitleri boyanıyor

10 Eylül 2013

Okullar temizleniyor,yaya geçitleri boyanıyor

calısma

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) gelecek hafta açılacak yeni eğitim-öğretim yılı için okullarda çeşitli çalışmalar başlattı.Okulların ihtiyaçları çerçevesinde sürdürülen çalışmalarda otlar temizleniyor, ağaçlar budanıyor ve okul önlerindeki yaya geçitleri boyanıyor.Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmaların okullar açılmadan bitirilmesi hedefleniyor.

Okullardaki temizlik tam gaz

Temizlik Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim-öğretim dönemi öncesinde okul içlerindeki temizlik çalışmalarını başlattı. Lefkoşa’daki tüm ihtiyaçlı okulların girileceği çalışmaların belli bir program çerçevesinde okullar açılmadan tamamlanması hedefleniyor.

Öğrencilerin trafikte güvenli hareketi önemli

Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi yayaların can güvenliğinin sağlanabilmesi için tüm cadde ve okul önlerinde yeralan yaya geçitlerini boyama çalışması başlattı.

LTB Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi özellikle okul önlerindeki çalışma ile öğrencilerin karşıdan karşıya daha güvenli bir şekilde geçebilmelerine yardımcı olmak ve araç sürücülerinin de trafik işaretlerini daha iyi görebilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Okulların önleri başta olmak üzere Lefkoşa genelindeki tüm yaya geçitlerinin boyanması hedefleniyor.