Lefkoşa Suriçi Turizmini Canlandırma Projesi

Çukurova Kalkınma Ajansı Hibe Programı Çerçevesinde Uygulama Projeleri

• Suriçi Esnafı Anket ve Eğitim Çalışması Projesi
  • Mavi Çizgi , Yön Tabelaları ve Bilgilendirici Levhalar Projesi
  • Kuzey Lefkoşa Suriçi Mavi Çizgili Gezi Yolu Haritası Basımı Projesi (ihale aşamasındadır)
  • Belediye Pazarı Turizm Info Ofisi Projesi
  • Asmaaltı ve Arasta tente projesi (ihale aşamasındadır)

Turistik Yürüyüş Yolu LTB tarafından Lefkoşa Surlariçi’ne gelen turistlerin daha rahat ve hızlı bir şekilde turistik mekanları ziyaret edebilmelerine olanak sağlamak amacıyla mavi renkle çizilmiş bir özel güzergahtır. “Lefkoşa Suriçi Canlandırma Projesi” kapsamında yeniden mavi renk ile boyanarak belirginleştirilen 5 kilometrelik yürüyüş yolu güzergahında çizginin geçmediği yerlere mavi ayak izleri ile yönlendirme yapılıyor.

Proje kapsamında 42 tane bilgilendirici levha konulacak ve güzergah üzerindeki 20 adet yön tabelası yenilenecek,belli başlı binaları içeren 10 bin harita basılacak. Kuzey Lefkoşa Suriçi Mavi Çizgili Gezi Yolu Haritası Basımı Projesi ihale aşamasındadır ve 2015 yılı sonunda söz konusu haritalar piyasa çıkarılacaktır. Asmaaltı ve Arasta Tente Projesi ise şartnameleri hazırlanmaktadır, en kısa sürede bu projede ihaleye çıkacaktır.

mavicizgi