Özel Eğitim ve İş Merkezi öğrencileri LTB’yi ziyaret etti

26 Mart 2014

Özel Eğitim ve İş Merkezi öğrencileri LTB’yi ziyaret etti

ozeg

Fellahoğlu: “Engelli Çocuklarımızın sorumluluğu tüm topluma aittir”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi Öğretmeni Ufuk Esen’in eşlik ettiği öğrencilere belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi, soruları cevapladı. Öğrenciler ziyaretlerinde ayrıca şubeleri tek tek gezerek bilgiler aldı.
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, özel eğitime muhtaç bir çocuğun sorumluluğun, sadece aileye değil, bütün topluma ait olduğunu söyledi.

“Toplumun her ferdi, engelli çocuklara, engelli vatandaşlara karşı sorumluluğunun farkında olmalıdır diyen Fellahoğlu” LTB olarak imkanlar dahilinde bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi. Özel eğitim veren okulların önemine de değinen Fellahoğlu, problemli çocukların erken yaşlardan itibaren özel eğitim alması gerektiğini bu sayede toplum dışına itilmelerinin engellenmiş olacağını belirtti.