Naciye ve Ayberk Aksu’dan hayat dersi

Başkan Harmancı, Ortaköylülerle buluştu
10 Nisan 2016

Naciye ve Ayberk Aksu’dan hayat dersi

Lefkoşa Türk Belediyesi  (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi organizasyonluğunda dün Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme adı altında  seminer gerçekleştirildi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile gerçekleştirilen ve 2 gün süren etkinliklerin ilgi odağı, tıbbın tedavisi yok dediği ‘OTİZM’i sevgisi ile aşan Naciye Torunlar Aksu  ve henüz 16 aylıkken Otizm teşhisi konulmuş oğlu Ayberk Aksu oldu.
LTB Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy ise etkinlikte yaptığı konuşmada LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi.

Aksu: “Sevgi ile aşılamayacak engel yoktur”
Naciye Torunlar Aksu etkinlikte 2010 yılında evlendiğini ve  bu şekilde eşinin ilk evliliğinden dünyaya gelen oğlu Ayberk ile tanıştığını söyledi. 5 yıllık süreçte Ayberk’in otizm seviyesinin %98 seviyesinden %20’lere gerilediğini,  Kiğılı markası için profesyonel mankenlik yaptığını,  Piyano çaldığını  ve yüzme yarışmalarında dereceleri olduğunu ifade eden Aksu, sevginin herşeyin üstesinden geldiğini söyledi.
Foto 2-min

“Otistik Çocuklar ve Eğitimi” konularında bilgiler aktarıldı
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Uz. Psikolog Başak Bağlamaz “Otizim Spektrum Bozukluğu”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyal Büyükeğilmez ise “Otistik Çocuklar ve Eğitimi” konularında  seminer verdi.
Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme Semineri çerçevesinde bugün ayrıca saat 14:00 ile 16:00 saatleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Aktivite Merkezi Konferans Salonu’nda da bir etkinlik gerçekleştirecek. Etkinlikte DAÜ Öğretim Görevlisi Prof Dr Sema Kaner “Otizm nedir?” , DAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Bayraktar  ise “Engellilerde Zorbalık” konularında seminer verecek.
Foto 4-min

Çocuklar ayakta alkışlandı

Etkinlik kapsamında ayrıca İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri tarafından Kıbrıs manileri dinletisi ile LTB Engelsiz Dans Ekibi öğrencileri tarafından ise dans gösterisi sunuldu. Gösteriler konuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Foto 3-min

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..