Müziğin yıldızları şarkılarını LTB Hayvan Barınağı için söyledi

LTB 62 İş Yerini Denetledi, 14 İş Yerine İhbarname Verildi
1 Haziran 2017

Müziğin yıldızları şarkılarını LTB Hayvan Barınağı için söyledi

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) sokakta yaşayan hayvanlarının aynı çatı altında barınıp, beslenme, bakım ve tedavilerinin sağlanabileceği LTB yeni Hayvan Barınağı için, ülke müziğinin yıldız isimleri ile birlikte dün gece (30 Mayıs Salı) Göçmenköy’deki LTB Sanat Parkı’nda etkinlik düzenledi.

Yerel yönetim- sanatçı dayanışmasının örnek bir uygulaması olarak gerçekleştirilen etkinlikte Ahmet Evan, Eril Cambaz, Fikri Karayel, Nafiz Dölek ve Yağmur Özerem konserde gönüllü olarak ve hiç bir karşılık beklemeden Lefkoşa Belediye Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Gece boyunca şarkılarını hayvan barınağı için söyleyen sanatçılar, bilet alarak projeye destek veren ve kendilerini dinlemeye gelenlere keyifli anlar yaşattı.

Satın Alma Sahiplen projesi de tanıtıldı

Gecede, LTB tarafından başlatılan “Satın Alma, Sahiplen” projesi de tanıtıldı. Proje kapsamında sokaktaki sevimli dostlara sahip çıkılıyor ve LTB tarafından yürütülen proje kapsamında yurttaşlar belediye ile iletişim kurarak sahiplenme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yeni Barınak için LTB Gençlik Meclisi de Stand Açtı

Etkinlikte kısa sure önce kurulan ve yoğun şekilde faaliyetlerini sürdüren LTB Gençlik Meclisi’nin kurduğu stantlarda konser boyunca satış gerçekleştirildi ve sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde satıştan elde edilen gelir yeni barınakta kullanılması için bağış olarak aktarıldı. Ayırca gecede Studio 21 de gönüllü olarak dans gösterisi gerçekleştirdi.

Barınak 350 köpek kapasiteli ve AB standartlarında olacak

LTB tarafından yeni yapılacak barınak, Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde eski Dikmen çöplüğü bölgesinde ayrıştırma hangarı olarak inşaa edilen ve kullanılmayan 1000 metrekarelik kapalı alanda yer alacak. 350 köpek kapasiteli LTB Barınağı muayenehane, ameliyathane, karantina barınma alanları, mutfak ve otelden oluşacaktır. Önümüzdeki günlerde ilk etap çalışmalarının başlayacağı barınakta, köpek barınma alanları AB standartlarında ve Hayvan Refahı Yasası’na uygun olarak projelendirildi.

Başkan Harmancı’dan katkı koyan ve emek verenlere teşekkür

Konser öncesinde organizasyonda emeği geçenlere ve bilet alarak destek verenlere hitaben bir teşekkür konuşması yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hayvan barınağının hayalini kurduğu ve Lefkoşalılara sözünü verdiği önemli bir proje olduğunu ve projenin yaşama geçmeye başlıyor olmasından duyduğu mutluluğu belirtti.

Başkan Harmancı daha önce barınak için beş belediye ile ortak bir proje geliştirdiklerini, ön onay için de Avrupa Birliği’ne başvuru yaptıklarını kaydetti. Avrupa Birliği’nden ön onayın alındığını belirten Harmancı zaman içerisinde bazı belediyelerin projeden ayrılması nedeniyle projeyi, LTB olarak ve Avrupa Birliği katkısı olmadan yürüteceklerini vurguladı.

Başkan Harmancı: El Birliği ile Barınak Kısa Sürede Tamamlanıp Hizmet Verecek

Yeni barınağın yaklaşık bir buçuk millyon TL’lik bir proje olduğunu söyleyen Başkan Harmancı bu miktarın ilk yüz elli binlik kısmını LTB bütçesinden sağlamayı başardıklarını ifade etti. Başkan Harmancı Bu projenin hayat bulmasında sivil toplum, kurum, kuruluş ve duyarlı bireylerin katkılarının bundan sonra da devam edeceğine yürekten inandığını söyledi. Başkan Harmancı etkinlikte sahne alan sanatçılara ve büyük bir özveriyle emek veren herkese teşekkür etti.