Mustafa Çelik’in ismi Hamitköy’de yaşayacak

Üç projede sona yaklaşıldı
3 Aralık 2015

Mustafa Çelik’in ismi Hamitköy’de yaşayacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından Hamitköy’de bulunan bir sokağa Mustafa Çelik adı verildi.
LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komitesi tarafından bir süre önce alınan karar bugün hayata geçirildi.Etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB As Başkanı Akın Aktunç, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Mustafa Çelik’İn eşi Özlem Çelik ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Harmancı:Engelleri kaldırmak adına mücadelemiz sürecek”
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil yılın 365 günü engelleri kaldırmak adına uğraş verilmesi ve kişilerin bunu hayat tarzı haline getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
LTB olarak bu anlayış ile hareket etmeye çalıştıklarını kaydeden Harmancı, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirtti. “Ortopedik Özürlüler Derneği’nin efsanevi Başkanı, topluma engelli haklarının duyurulmasında çok önemli farkındalıklar yaratmış ve ciddi bir mücadele vermiş Mustafa Çelik’in ismini Hamitköy’de bir sokağa verdik.Bununla birlikte güzel bir dayanışma örneği sergilediğimizi düşünüyorum.Onu sevenlere armağan olsun.” diyen Harmancı, Çelik’in adının daha büyük ve daha görünür caddelere yakıştığını, bu nedenle ilerleyen süreçte olanak olması halinde daha görünür bir caddeye Mustafa Çelik isminin verilmesi için çalışma yapılacağını söyledi.Mustafa Çelik adının bir sokağa verilme konusunun uzun zamandan beridir gündemde olduğu ancak bugün gerçekleştirilebildiğine vurgu yapan Harmancı, “Umarım bu kararımız Çelik’in ailesi ve sevenlerini mutlu etmiştir” dedi. LTB’nin özel gereksinimli bireyler konusundaki mücadelesinin, Çelik’in ortaya koyduğu bilgi ve deneyimler ışığında günün koşullarına ayak uydurarak devam edecektir diyen Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen ve engellilerin sorunlarını anlatan “Tekerlek İzleri” oyunun yıl içerisinde sahnelendiğini belirtti. Başkan Harmancı, LTB olarak ilerleyen süreçte de engelleri kaldırmak adına mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Kibrit: “Mustafa Çelik takdire değer bir mücadele sergiledi”
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ise yaptığı konuşmada, Mustafa Çelik’in özel gereksinimli bireyler adına yaşamı boyunca kayde ve takdire değer bir mücadele sergilediğini söyledi. Kibrit, duyarlılıklarından dolayı LTB Başkanı Mehmet Harmancı, meclis üyeleri ile LTB çalışanlarına teşekkür etti.
Mustafa Çelik’in eşi Özlem Çelik ise yaptığı konuşmada, Hamitköy’de ki bir sokağa Mustafa Çelik adının verilmesinin kendisini çok mutlu ettğini belirterek, LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti.