Menhol kapaklarına atık suları boşaltıyorlar

LTB Kadın Sığınma Evi Açıyor
14 Temmuz 2016
Şehir şebekesine bağlanarak kaliteli suyu kullanın
21 Temmuz 2016

Menhol kapaklarına atık suları boşaltıyorlar

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) sınırları içerisinde faaliyet gösteren bazı vidanjör şirketleri yollarda bulunan menhollere çektikleri atıkları boşaltarak hem merkezi kanalizasyon sistemine büyük zarar veriyor hem de halk sağlığı anlamında ciddi tehlikelere sebep oluyorlar. Yasal olarak vidanjör atıklarının Haspolat Arıtma Tesisleri’ne boşaltılması gerekirken bazı vidanjör şirketlerinin başkent Lefkoşa’da yol ortasındaki menhollere atıkları boşaltması merkezi kanalizasyon sisteminin borularına zarar verirken, etrafa taşma ve yayılan koku sayesinde de bölgede yaşayan insanların sağlığına zarar veriyor. Bu çevre ve insan sağlığını hiçe sayan sorumsuz davranışlar sonrasında harekete geçen LTB ilgili vidanjör şirketlerini Çevre Dairesi’ne şikayet etti.
Tüm vidanjör atıkları Haspolat Arıtma Tesisleri’ne taşınması gerekir
LTB Kanalizasyon Şubesi yetkilileri yasal olarak ülkedeki tüm vidanjör atık sularının Haspolat Arıtma Tesisleri’ne taşınması gerektiğini belirterek bu konunun çevre kirliliği ve insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu kaydettiler.
Yasadışı ve kaçak vidanjör boşaltımlarını LTB’ye ihbar edin
LTB olarak vatandaşlara da yol içerisindeki menhol kapaklarına, derelere ve herhangi bir araziye gerçekleşen vidanjör boşaltımına şahit olmaları durumunda mümkünse fotoğraflı olarak belediyeye (Kanalizasyon Şubesi veya ALO 185 Şikayet Hattı) ihbar etmelerini isteyerek bu konudaki ihbarların önemine dikkat çekildi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..