LTB’nin halk sağlığına yönelik denetimleri devam ediyor

Gündem; iş sağlığı ve güvenliği
27 Mart 2017
LTB’den Görme ve İşitme Engellilere Yönelik Haber Bülteni 28/03/2017
28 Mart 2017

LTB’nin halk sağlığına yönelik denetimleri devam ediyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) başkent Lefkoşa sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimleri devam ediyor.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin 20 ile 24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği rutin denetimlerde toplam 82 işyeri denetlendi.

Denetimler kapsamında, 5 işyerine  izinsiz ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için  ihbar verilirken;  Yıldız Market isimli işyerine sağlık karnesiz personel çalışırdığı için Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 11 Market, 1 Off Licence, 1 Spor Salonu, 1 Darı Satış Yeri, 7 Bet Ofis,  5 Galeri, 1 Pansiyon , 1 Meslek iznine tabi işyeri, 1 Süt Fabrikası, 11 kasap , 1Ayran imalathanesi, 13 Kafeterya, 11 Resoran, 10 Unlu Mamül İmalathanesi, 1 Yemek Fabrikası, 3 Meyhane ve 1 Kuruyemiş İmalathanesi ve 2 Bar.

Ayrıca gıda depolarından gelen talep üzerine de Vergi Dairesi ile birlikte 2 gıda deposundan 94791,33 Lt meşrubat ve içki, 3 Gıda deposundan da 13920,79 kilo gıda ürünü imha edilmiştir.