LTB’nin disleksi seminerine yoğun ilgi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu “Soytarılar Okulu” çocuk oyunu için işbirliği yaptı
12 Kasım 2015
“Nordik Film Geceleri” sona erdi
14 Kasım 2015

LTB’nin disleksi seminerine yoğun ilgi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi tarafından dün öğretmenlere yönelik disleksi konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.
Lefkoşa Türk Belediyesi Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminer Psikiyatrist Dr Rasiha Kandulu ve Disleksi Derneği Başkanı Ersin Öztoycan tarafından verildi.
Öğretmenlerin yanı sıra ailelerin de katıldığı seminerde katılımcılara disleksi ile Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ile ilgili olarak bilgiler verildi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bu tarz seminerler düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, belediye olarak bu alanlarda daha çok insiyatif almak istediklerini söyledi. Başkan Harmancı ayrıca Psikiyatrist Dr Rasiha Kandulu ve Disleksi Derneği Başkanı Ersin Öztoycan ile katılımcılara teşekkür etti.

LTB’nin disleksi seminerine yoğun ilgi2

Kandulu

Psikiyatrist Dr Rasiha Kandulu, bir çocuğun, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı halde okuma ve yazma güçlüğü yaşaması, bazı harfleri ve rakamları karıştırması; matematik yeteneklerinde sorun olması; dikkatinin çabuk dağılması; tahtada yazılanları defterine geçirememesi; düzenli olmaması halinde “disleksi” olabileceği uyarısında bulundu.

Kandulu, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan bir çocuğun ise evde ve okulda dikkatine yoğunlaştırmada zorluk çektiğini belirterek, söz konusu bu soruna sahip çocukların uzun süre aynı yerde oturamadığını ve çok konuşmalarıyla dikkat çektiğini, bununla birlikte davranışlarını organize edemediklerini, planlı çalışamadıklarını genellikle sonunu düşünmeden eyleme geçtiklerini söyledi.

Öztoycan

Disleksi Derneği Başkanı Ersin Öztoycan ise disleksik çocuklar için farklı eğitim metotları kullanılması gerektiğini çünkü bu çocukların beyinlerinin farklı kısımlarını kullanarak öğrendiğini söyledi. Öztoycan, çoğu kez çocuklara “hiperaktiftir, tembeldir, ilgisizdir” denilerek yanlış tanılar konulduğunu; çocuğun suçlandığını oysa disleksik çocukların da öğrenebileceğinin kanıtlandığını söyledi.

LTB’nin disleksi seminerine yoğun ilgi3

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..