LTB’nin Beyaz Yaseminli işyerlerine ziyaretleri sürüyor

Hamitköy Cemsa Evleri’nde 120 hanenin kanalizasyon sorunu çözülüyor
26 Haziran 2017

LTB’nin Beyaz Yaseminli işyerlerine ziyaretleri sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı,  Beyaz Yasemin belgesi almaya hak kazanan iş yerlerine yönelik ziyaretlerini Şefler Pastanesi & Grill House ve Hamur Restoran ile sürdürdü. Haziran ayı başında başlattığı ziyaretler çerçevesinde 22 Haziran Perşembe günü LTB Başkanı Harmancı, bazı LTB yöneticileri ve projenin yürütülmesinde görev alan LTB Halk Sağlığı Şubesi personelleri ile birlikte sırasıyla Şefler Pastanesi & Grill House ile Hamur Restoran’ı ziyaret ederek hem Beyaz Yasemin Projesi kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi hem de restoran yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
Yerel Yönetimlerde İlk ve örnek uygulama: Beyaz Yasemin
LTB Başkanı Harmancı belediye sınırlarındaki restoran ve kafe gibi iş yerlerinde hijyen koşulları ile hizmet standartlarının yükselten, çevre kirliliği yaratmadan hizmet veren, engelli erişimine müsait, otoparkı olan, çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratan işletmeleri ödüllendirmek amacıyla başlatılan Beyaz Yasemin projesinde belge almaya hak kazanmış işletmeleri tek tek ziyaret ediyor. Ülke yerel yönetimlerinde bir ilk ve örnek uygulama olan projeye iş yerlerinin katılımı gönüllülük esasına dayanmakta olup tarafsızlık ilkesinin korunması amacıyla, ilgili STÖ ile işbirliği içinde yürütülmektedir.