LTB’nin “Beyaz Yasemin” projesinde 4. dönem başladı

15. Kıbrıs Tiyatro Festivali Platin Sponsorları K.T. Petrolleri ile Cyprus XP Travel oldu
1 Temmuz 2017
LTB’den Görme ve İşitme Engellilere Yönelik Haber Bülteni 04/07/2017
4 Temmuz 2017

LTB’nin “Beyaz Yasemin” projesinde 4. dönem başladı

Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran ve kafe gibi iş yerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi için yerel yönetimlerde bir ilk olarak Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından 2015 yılı Ağustos ayında başlatılan  “Beyaz Yasemin Projesi”nin 4. dönemi dün (30 Haziran 2017) gerçekleştirilen ‘Gıda Güvenliği Eğitimi’ ile başladı.

LTB toplantı salonunda gerçekleştirilen ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katılıp işletme temsilcilerine hitabının ardından eğitim çalışması Gıda Mühendisleri Odası adına Gıda Mühendisi Sıdıka Can tarafından verildi. “Beyaz Yasemin Projesi”nin 4. Dönem Gıda Güvenliği Eğitimi’ne, projeye dahil olmak isteyen işletmelerin çalışanları ile geçmiş dönemlerde belge alan işletmelerin çalışanları katıldı.

Lefkoşa’daki restorant ve kafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ile hizmet standartlarının yükselten, çevre kirliliği yaratmadan hizmet veren, engelli erişimine müsait, otoparkı olan, çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratan işletmelere verilen belge olan “Beyaz Yasemin”in 4. Dönem belgelendirme süreci ise gerekli eğitimlerin ardından işyeri denetimleri ile devam edecek.

Başkan Harmancı: Beyaz Yasemin projesinin Lefkoşa’ya yayıldığını görmekten mutluyuz
LTB Başkanı Mehmet Harmancı eğitim çalışmasında yaptığı konuşmada, Beyaz Yasemin Belgesi’nin öneminin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını gözlemlediklerini söyledi. Projenin ilk başladığı güne göre kriterlerinde de ihtiyaca göre eklemeler yapıldığını belirten Başkan  Harmancı Beyaz Yasemin işletmeler açısından da hem müşterilerine, hem çalışanlarına, hem de şehirlerine ve yaşadıkları çevreye vermiş oldukları önemin ciddi bir göstergesi olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle belgeyi almak için çalışmalara katılan işletme çalışanları ve sahiplerine teşekkür etti.

Beyaz Yasemin projesinin ayrıca farklı paydaşlar ve kurumlar ile güzel bir iş birliğinin örneğini oluşturduğunu belirten Başkan Harmancı, değerlendirme komisyonunda Gıda Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Sağlıklı Şehir Platformu temsilcilerinin bulunduğunu belirtti.