LTB’den sağlıksız ürüne geçit yok

Büyük Han Özel Çekim
27 Temmuz 2015

LTB’den sağlıksız ürüne geçit yok

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kuru Manastır Köy Fırını’na ait ekmeğin içerisinden çivi çıkması nedeni ile söz konusu firmanın ekmeklerini müsadere etti.
Gelen ihbarı değerlendiren Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, tespit edilen olumsuzluk üzerine Lefkoşa’da satışa sunulan Kuru Manastır Köy Fırını’na ait ekmeklerin Lefkoşa marketlerinde satışını engelleyerek, marketlerde bulunan ekmeklerini de müsadere etti. Ayrıca fırında gerekli tedbirler alınıncaya kadar Kuru Manastır ekmeğinin Lefkoşa’da satışının yapmasını engelledi.
Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Lefkoşa Belediye hudutları dışında üretim yapan gıda üreticilerinin, Lefkoşa marketlerinde satış yapabilmeleri için, bağlı bulundukları belediyeden almış oldukları işyeri izinlerinin bir kopyasını Lefkoşa Belediyesi Halk Sağlığı Şubesine ulaştırmaları gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra üretim yapan kişilerin kendi belediyelerinden sağlık karnelerini çıkarmış olmaları, aksi takdirde koşullara uymayan veya gayrı sihhi koşullarda üretim yaptığı tespit edilen imalatçılara ait ürünlerin Lefkoşa hudutları içinde satışına izin verilmeyeceği önemle vurgulandı.