LTB’den Reklamların Teşhiri ile ilgili uyarı

Çalışmaların yarısı tamamlandı
7 Ocak 2016
Lefkoşa çocukların ektiği çiçeklerle daha renkli
14 Ocak 2016

LTB’den Reklamların Teşhiri ile ilgili uyarı

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) 51/1995 sayılı “Belediyeler Yasası” ve Fasıl 50 “Reklamların Teşhiri (Denetim) Yasası” uyarınca, Belediye sınırları içerisinde gerekli çalışmaları başattı. Reklam levhası, bildiri dağıtımı,reklam,afiş,pankart teşhiri gibi faaliyetleri kapsayan çalışmalar çerçevesinde LTB sınırları içerisinde, özel mülk içerisine reklam levhası asmak isteyen, özel ve/veya tüzel kişiler, bildiri dağıtmak isteyen işyeri sahipleri ve LTB’ye ait alanlarda, reklam, afiş, pankart vb. şeyleri teşhir etmek isteyen işyeri sahipleri, önceden LTB Reklam Şubesi’ne müracaat etmek ve gerekli formları doldurup izin işlemlerini tamamlamak zorundadır.
İzinsiz işlemlere müdahale edilecek
Bu konuda çalışma yapmak isteyen mükellefleri mükellefiyetlerini yerine getirme konusunda uyaran LTB, izinsiz yapılacak her işleme belediye ekipleri tarafından müdahale edileceğinden, işyeri sahiplerinin herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, yukarıda belirtilen hususlara hassasiyet göstererek uymalarını istedi.
Vergisini ödemek istemediklerinizi 22 Ocak 2016’ya kadar kaldırın
LTB bu yıl itibarı ile, kentin değişik noktalarında ve işyerlerinin bünyesinde ve/veya önünde bulunan, her türlü reklam tabelası ve levha veya pankartı, ilgili yasa ve tüzük gereği ücretlendirilip faturalandıracağından tüm işyeri sahiplerinin, reklam, tabela ve levhalarını, en geç, 22 Ocak 2016 tarihine kadar gözden geçirirek, vergisini ödemek istemeyeceklerini kaldırmaları gerektiği açıklamasını yaptı.
LTB belirtilen hususlara uymayan işyeri sahiplerine ait reklam levhaları ve tabelaların ücretlendirilip faturalandırılacağına da dikkat çekerek yasaya uygun olmayanların ise LTB ekipleri tarafından kaldırılacağı uyarısında bulundu.