LTB’den Lefkoşa’da temizlenmeyen mal ve araziler için iki aşamalı çözüm

LTB ve MMO’dan ortak hareket kararı
2 Ağustos 2018
Başkan Harmancı: “Dövizdeki yükseliş belediyeler için büyük tehdit”
6 Ağustos 2018

LTB’den Lefkoşa’da temizlenmeyen mal ve araziler için iki aşamalı çözüm

LTB, halk ve çevre sağlığı açısından arsa temizlikleri konusunda önemli bir adım atıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) her yaz döneminde büyük bir tehlike arz eden ve olası yangınlar ile sinek,böcek,yılan üremesi ile çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Bugüne kadar halk ve çevre sağlığı için bölgesel temizlikler kapsamında LTB, arsa/arazi sahiplerinin temizlemedikleri alanlara temizlik yapıyordu. Yeni uygulama kapsamında ise LTB sorumluluk alanında bulunmayan özel mülklerin (arsa/arazi) temizlikleri, sorumluluk sahibi mülk sahipleri tarafından yapılmaması halinde ücretli olarak LTB tarafından yapılacak. Metrekaresi 0.25 TL şeklinde makul ücretlendirme ile yapılacak özel mülk temizliklerinin hizmet bedeli de mal sahibinin faturasına yansıtılacak.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN KARAR UYGULAMAYA KONULUYOR

Şehir yaşamında en çok şikayet yaratan konularından biri olan boş arsa/arazilerin temizliği meselesine çözüm bulmak Belediye Meclisi’nin aldığı karar  sonucunda bu yeni yöntem Eylül ayında uygulanmaya başlanacak. Arsa ve arazi sahiplerinin önceden belirtilecek sürede kendi alanlarını temizleme talebinde bulunan LTB, bu temizliklerin yapılmaması halinde ikinci aşamada ise ilgili  bölgeyi temizleyerek hizmet bedelini faturaya yansıtma yöntemini uygulayacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi kendi sorumluluk alanlarına ait bölgesel temizliğini Temmuz ayı başında tamamlamıştır. 2018 yılının ikinci bölgesel temizlik seferberliği ise Eylül ayında başlayacak ve aynı zamanda da ilk kez yeni uygulamayı hayata geçirecek, böylece hem yurttaşların şikayetlerini çözümlemiş hem de boş arazi/arsalarla ilgili tüm risklerin önüne geçmiş olacak.