LTB’den 5 noktaya bisiklet park yeri

Maratona yoğun ilgi
19 Ekim 2016

LTB’den 5 noktaya bisiklet park yeri

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bisiklet kullanımının artması nedeni ile Lefkoşa’nın 5 noktasına bisiklet park yeri yerleştirdi. Bu kapsamda, Doktor Fazıl Küçük Parkı girişi, Marmara Parkı Girişi, Kumsal Parkı Dereboyu tarafı girişi ile Belediye Pazarı girişine bisiklet park yeri yerleştirildi. LTB, Çağdaş kentleşme kapsamında başlattığı çalışmada bisiklet park yeri ihtiyacına cevap verirken aynı kapsamda bisiklet yolları ile ilgilide çalışmalarını sürdürüyor. LTB yönetimi tarafından yapılan açıklamada özellikle geçmiş yılllarda kentiçi ulaşım aracı olan bisikletin günümüzde de yaygınlaştırılması ve daha düzenli ve güvenli koşullarda kullanılması için çağdaş düzenlemeleri kapsayan kısa ve orta vadeli proje çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Ayrıca açıklamada, bisikletin trafikte yer alan diğer araçlardan bir farkı olmadığı bu nedenle trafikte diğer araçlarla aynı değeri görmesi gerektiği de önemle vurgulandı.

foto-2