LTB, YDÜ ve Haspolat Muhtarlığı iş birliğinde Haspolatlı çocuklara İngilizce eğitimi

LBO, Ennio Morricone Film Müzikleri konseri verecek
16 Ekim 2017
LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 76 iş yerini denetledi
17 Ekim 2017

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Haspolat Muhtarlığı arasında LTB Çocuk Hakları Birimi Haspolat Çocuk Kulübü’ne üye çocuklara ücretsiz İngilizce dersi verilmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine LTB Başkanı Mehmet Harmancı, YDÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr.  Mustafa Kurt ile Haspolat Muhtarı Asım Egemen imza koydu.

İş birliği kapsamında Haspolat’ta ikamet eden 9 ile 16 yaş aralığındaki kişilere 2017-2018 öğrenim yılı boyunca okul müfredatlarına uygun olarak ücretsiz İngilizce eğitim sunulacak.

Başkan Harmancı

İmza töreninde konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, YDÜ Atütürk Eğitim Fakültesi, Haspolat Muhtarlığı ve LTB Çocuk Hakları Birimi’nin birlikte kurguladığı ve Haspolat’daki kişilerin İngilizce öğrenimine önemli bir katkı sağlayacak  protokole  imza atmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

LTB ile YDÜ arasında geliştirilen iş birliğine bir yenisini eklemenin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Harmancı, söz konusu bu  işbirliğinin Haspolatlı çocukların eğitimene bir katkı sağlayacak olmasının kendisi açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kurslara bugüne kadar seksenden fazla çocuğun kayıt yaptırdığını da belirten Harmancı, protokolün, üniversite, yerel yönetim ve yerel yönetimin en fazla  topluma dokunan unsuru olan muhtarlık arasında imzalanan örnek bir işbirliği olduğunu söyledi.

Kurt
YDÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr.  Mustafa Kurt ise yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilin üretme, deneyim ve tecrübelerini toplumla paylaşması halinde daha iyi sonuçlar elde edeceğini söyledi.

Üniversite olarak toplumdan gelen bütün talepleri karşılamak için var güçleri ile  çalıştıklarını kaydeden Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:
“Umarım bu işbirliğimiz başarı ile sonuçlanır ve devamı gelir. Üniversitenin her türlü imkanını bu projeye sunmayı düşünüyoruz. Belediye ve muhtarlığa bilim üretme süreçlerindeki deneyimlerimizi onlarla paylaşma imkanı verdiği için teşekkür ederiz”

Egemen
Haspolat Muhtarı Asım Egemen, Haspolat Bölgesi’nin uzun yıllar boyunca sahipsiz kaldığını ancak LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın göreve gelmesinin ardından ise söz konusu bu olumsuzluğun ortadan kalktığını söyledi. LTB’nin diğer bölgelerdeki çocuklara sunduğu hizmetleri Haspolat Bölgesi’ndeki çocuklara da sunduğunu kaydeden Egemen, Başkan Harmancı’ya teşekkür etti.

Seksene yakın çocuğun İngilizce kursa kayıt yaptırdığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Egemen,  YDÜ   Rektör Yardımcısı Doç. Dr.  Mustafa Kurt ile LTB Çocuk Hakları Birimi Sorumlusu Münür Öztürk’e de teşekkür etti.