Important Measures from the Nicosia Turkish Municipality about Covid-19
LTB’den Toplum Sağlığı Bilgilendirmesi
12 Mart 2020

LTB Yaşlılar Birimi üyelerinin sıcaklık ölçümleri yapılıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmesinin ardından aldığı tedbirleri artırarak devam ettiriyor.  Bu çerçevede LTB Yaşlılar Birimi en yüksek risk grubu olan 65 yaş ve üzeri üyelerine yönelik olarak rutin şekilde yaptığı sağlık kontrollerine sıcaklık ölçümünü de ekledi. Uzaktan ateş ölçer ile durum tespiti yapan ekipler gerekmesi halinde  bu bilgileri Sağlık Bakanlığı’na da aktarabilecek.
LTB ekipleri ziyaretlerinde ayrıca virüsle ilgili bilgilendirmenin yanı sıra  kişisel hijyen konusunda da tavsiyelerde bulunuyorlar.

Yaşlılara Hizmet Birimi personeli tarafından bugün(12 Mart Perşembe)  2 ekiple 55 kişi kontrolden geçirilmiş olup herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı  belirtildi.

LTB Yaşlılara Hizmet Birimi  yarından itibaren ekip sayısını artırarak hergün  toplamda 150 ile 200 üyenin sağlık kontrolünden geçirileceğini açıkladı.
Öte yandan Yaşlılara Hizmet Birimi’nin berber ve kuaförlük hizmeti ile psikolojik danışmanlık hizmetlerinin geçici bir süre durdurulduğu da belirtildi.