“LTB Ülkedeki İyi Yönetimin Örneği oldu”

Marmara Bölgesi’ne Yeni Köprü için LTB’de İmzalar Atıldı
19 Temmuz 2017
LTB DUYURU
21 Temmuz 2017

“LTB Ülkedeki İyi Yönetimin Örneği oldu”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları kapsamında Öğretmen Evleri Parkı’nda bölgedeki yurttaşlarla buluştu. LTB’nin bazı meclis üyeleri, Ortaköy Muhtarı Faik Taşel ve belediye yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya bölge sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

“Ülkemizde doğru ve iyi yönetim örneği göstermek için çalışıyoruz”

LTB olarak hem ülkede hem de yerel yönetimlerde doğru yönetim örneği göstermek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Harmancı  görev süresindeki 3 yıl boyunca daha önce yanlış yapılan herşeyin doğrusunu yaptıklarını ve bundan asla taviz vermediklerini vurguladı.

“Araç Sayısını Azaltmaya Başkan Makam Aracından Başladık”

Başkan Harmancı LTB’deki fazla araba stoğunu göreve geldiklerinde tespit ettiklerini, bu araçların yakıt, sigorta, bakım gibi masrafları da düşünüldüğü zaman maddi olarak LTB’nin boynunda bir yük olan araç sayısını azaltmaya LTB Başkan makam aracından başladıklarını söyledi. Makam aracı dahil olmak üzere 30’a yakın aracı sattıklarını kaydeden Başkan Harmancı, böylece araç sayısını makul bir sayıya indirirken aynı zamanda araçlar için gider kalemini azalttıklarını da anımsattı.

Lefkoşa ve LTB’de Yeni, Bembeyaz Bir Sayfa Açıldı

Başkan Harmancı, LTB ve Lefkoşa’da daha önceki dönemlerde kamuoyunu meşgul eden “Personel maaşları ödenecek mi” sorularının 3 yıldan beridir artık sorulmadığını, “Daha düzgün çok toplansın yeter” denen bir dönemden “Artık neden bize de bu yatırımlar yapılmıyor?” noktasına geldiklerini ifade etti.

Plansızca ve hukuka aykırı şekilde hareket etmenin sonuçlarını Lefkoşalıların geçmişte çok ciddi anlamda yaşadığına vurgu yapan Harmancı bu dönemin artık geride kaldığını ve Lefkoşa ile Lefkoşa’nın yönetiminde temiz, bembeyaz bir sayfa açıldığına vurgu yaptı. Başkan Harmancı, geçmişin karanlığının artık yerini daha aydınlık, daha güzel günlere bıraktığını ve Lefkoşa’nın şimdi ayağa kalkmaya başladığını söyledi.

“Ülkedeki personel sayısı azalan tek kurum LTB’dir”

Göreve geldiklerinde belediyenin en büyük sıkıntılarından birinin  yakın geçmişte 1100’e varan personel sayısı olduğunu ve bunun kesinlikle sürdürülebilir bir yapı olmadığı tesbitiyle 900 ile devraldıkları sayıyı kendi dönemindeki çalışmalar ile 18 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla  840’a indirdiklerini ifade eden Başkan Harmancı, “ Zamanında kuralsız ve adaletsizbir şekilde aşırı istihdamlar yapıldı. Personel giderleri inanılmaz yükseldi ve sürdürülemez bir yapı oluştu. Biz bunun tam tersini yaptık. Tek personel istihdam etmedik ve seçim için de asla etmeyeceğiz. Personel üzerinden LTB’ye yeni gider kalemleri yaratmadık, yaratmayacağız. Ayrıca,mevcut personel sayısını da  840’a indirdik.  Ülkedeki istihdam sayısı geriye giden tek devlet kurumu LTB’dir”dedi.

“İhalesiz iş yapmadık”

Yasalar çerçevesinde hareket ederek ve herkese fırsat eşitliği yaratarak hareket ettiklerini belirten Başkan Harmancı, ihalesiz iş yapmadıklarını, şeffaf bir şekilde her ihaleyi önce LTB Kira İhale Komisyonu ve sonrasında Belediye Meclisi’nde tartışarak onaylama yöntemi ile projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Öğretmen Evleri bölgesinde yaşanan su ana isale hattı patlağı probleminin çözümü esnasında ülkede ilk kez uygulanan bir model gerçekleştirdiklerini belirterek başka bölgede atıl durumda bulunan su borularını değerlendirdiklerini ve bu sayede belediyeyi 2 kat maliyet ödemekten kurtardıklarını belirterek, bu ihalenin gerçekleşmesine dahi hayır oyu verenler olduğunu belirterek, doğru işlerin önünü kapamak isteyen zihniyetlerin artık eski siyasetin temsilcileri olduğunun altını çizdi.Harmancı ayrıca yeni çıkılacak yaklaşık 1 Milyon TL’lik asfalt ihalesinde Öğretmen Evleri caddesinin olduğu müjdesini de verdi.

“9 Milyon TL’si özkaynak olan 19 Milyon TL’lik yatırım kalemine ulaştık”

LTB’nin ekonomik durumunun geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi bir noktada olduğunu belirten Harmancı, bankalara olan borçların yüzde 65, müteahhitlere olan borçların da yüzde 70 oranında azaldığını, göreve geldikleriilk günden itibaren sıkı ve etkin mali bütçe disiplini ile bunu başardıklarını ve böylece belediyenin hareket kabiliyetini, öz kaynak yatırım imkanını arttırdıklarının altını çizdi.

“Bölgedeki mahalle parkı yenilenecek”

Öğretmen Evleri’nin de dahil olduğu Ortaköyözelinde LTB’nin yürüttüğü çalışmalar konusunda da bilgiler veren Başkan Harmancı, 2012 yılından bu yıla Ortaköy’den gelen haşere, çevre ve temizlik şikâyetlerinde sürekli düşen bir grafik yakalandığını belirtti.Öğretmen Evleri bölgesindeki parka oyun grubu ve spor aletlerinin alınmasının bir gereklilik olduğunun bilincinde olduğunu belirten Başkan Harmancı, kısa sürede parkta eksiklerin tamamlanacağını söyledi.