LTB Spor Kulübü “LTB Başkanları Anı Turnuvası” 3.turu tamamlandı

Sanatseverler müziğe doydu
10 Şubat 2014
hamit
Hamitköy’deki yeni su kuyusu ile bölge kaliteli suya kavuşuyor
11 Şubat 2014

LTB Spor Kulübü “LTB Başkanları Anı Turnuvası” 3.turu tamamlandı

tur3

Satrançcılar Cevdet Mirata anısına mücadele etti

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Spor Kulübü’nün merhum Lefkoşa Belediye Başkanları anısına düzenlediği 7 turluk anı satranç turnuvasının 3. ayağı 7 Şubat Cuma gecesi Lefkoşa Satranç Derneği’nde gerçekleşti. LTB Spor Kulübü ile Lefkoşa Satranç Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri turnuvanın 3.ayağı 1961-62 yıllarında başkanlık yapan merhum başkanlardan Cevdet Mirata anısına oynandı. Maçlar öncesinde sporculara yönelik LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ve eski belediye çalışanlarından Üstün İmsel birer konuşma yaptı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu bugün hayatta olmayan LTB başkanlarını anmak için gerçekleştirilen turnuvada sıranın 3.dönem başkanlık yapan Cevdet Mirata’ya geldiğini söyleyerek merhum belediye başkanlarının yaptıklarını bir kez daha bu satranç turnuvasıyla anmanın kendileri için çok anlamlı bir şey olduğunu kaydetti. Organizasyonda önemli payı olan Halil Tozakı’ya ve turnuvaya katılan sporculara çok teşekkür eden Fellahoğlu tüm sporculara başarılar diledi.

Eski belediye çalışanı Üstün İmsel ise kendi araştırmaları sonucunda oluşturduğu arşivinden dönemin belediye çalışma yaşamı ve Başkan Cevdet Mirata hakkında bilgileri sporcularla paylaştı.