LTB, Sokak Kütüphaneleri Projesi’ni hayata geçiriyor

LTB 7/24 Ödeme Noktası Hizmet Vermeye Başladı
10 Şubat 2019

LTB, Sokak Kütüphaneleri Projesi’ni hayata geçiriyor

Lefkoşa Türk Belediyesi kitap okuma alışkanlığının artırılması ve kitaba erişim olmayan çocuk ve yetişkinlerin kitaba ulaşabilmelerini sağlamak amacı ile sokak kütüphaneleri projesini hayata geçiriyor.

Proje kapsamında çocuklar ve yetişkinler için 2 ayrı ebatta yapılacak kütüphaneler ilk olarak Lefkoşa Surlariçi ile belediye sınırları içerisinde yer alan parklara yerleştirilecek. ‘Paylaşmak güzeldir’ diyerek kitaplarını bu proje ile paylaşmak isteyenler 11 Şubat Pazartesi gününden itibaren çocuk kitapları, masallar, romanlar, şiir kitapları, denemeler, dünya klasikleri ve benzeri kategorilerdeki kitapları LTB Binası zemin katında bulunan Halkla İlişkiler Noktasına bırakabilirler. Kütüphanelere konulacak kitaplar Kütüphaneciler Derneği ile iş birliğinde seçilecek.

Kitapları okuyanlar için Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanatçıları ile Okumak Güzeldir etkinlikleri

Kampanya ile birlikte, kitapları alıp okuyan çocuklar ayda iki kez gerçekleştirilecek “Okumak Güzeldir” etkinliklerinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndaki sanatçılara okudukları kitapla ilgili düşündüklerini anlatabilecekler. Bu etkinliklere katılan herkese LBT çocuk oyunlarına ücretsiz bilet verilecek ve Lefkoşa Gezi Treni ile ücretsiz Lefkoşa turları düzenlenecek.