LTB,Remon ile ilgili Hukuk Dairesi’nin görüşünü bekliyor

LTB’den Duyuru
22 Ekim 2013
okul
Fellahoğlu: “Amaç çocukların çevre bilincini artırmak”
22 Ekim 2013

LTB,Remon ile ilgili Hukuk Dairesi’nin görüşünü bekliyor

ltblogo

Nisan ayında gerçekleşen Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) seçimlerinden sonra yeni göreve gelen belediye idaresi bir önceki dönemde Remon Reklam Hizmetleri Ltd.’ye ihale edilen“Kent Mobilyası Yapımı ve İşletilmesi İhalesi” ile ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. İhale uygulamaya başladığından itibaren hem kamuoyunu sürekli olarak meşgul eden hem de reklamcılık sektöründe de farklı tartışma ve yorumlara sebebiyet veren ihaleyle ilgili LTB İdaresi hassasiyet göstererek LTB’nin ve Lefkoşa halkının çıkarları doğrultusunda gerekli çalışmaları sürdürdü.
İlk olarak konu 13 Mayıs 2013 tarihli Belediye Meclisi’nde gündeme getirildi ve burada oybirliği ile konunun her yönüyle değerlendirilmesine olanak sağlamak için Hukuk Tüzük Komitesi ile Mali Araştırma Komitesi’nin ilgili şubelerle çalışma yaparak çalışmaları Meclis gündemine getirmesine karar(M.K.NO: 49/2013) verdi.
Bu karar çerçevesinde 12 Haziran 2013’te toplanan Hukuk Tüzük Komitesi hukukçu görüşünün alınmasına karar verdi ve bu konuda gerekli incelemeleri yapan LTB Hukuk Şubesi 22 Temmuz 2013 tarihinde görüşünü Komite’ye sundu. Bunun hemen akabinde 24 Temmuz’da Remon Reklam Hizmetleri Ltd. yetkileri ile bir görüşme yapan Komite şirketten yazılı olarak bazı konularda bilgi talep etti. 18 Eylül 2013 tarihinde ilgili şirket Komite’nin talebi
üzerine LTB’ye ilgili yazıyı gönderdi.
Tüm bu incelemelerin sonucunda LTB İdaresi 10 Eylül 2013 tarihinde Başkan Kadri Fellahoğlu imzasıyla İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bir yazı göndererek konuyla ilgili Başsavcılığa bağlı Hukuk Dairesi’nden görüş istedi.
Şu anda bu görüşü bekleyen LTB İdaresi konunun herhangi bir suistimale ihtimal vermeden hukuki görüşler de alınarak şeffaf olarak görüşülmesi ve LTB ile Lefkoşa’nın çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak bir şekilde karara bağlanması için süreci takip ediyor.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..