LTB personelleri kanalizasyon sisteminin bakım ve idamesi semineriyle bilgilerini yeniledi

LBO Çocuk Korosu kayıtları 17 Kasım’a kadar uzatıldı
3 Kasım 2017
11 Restoran LTB Beyaz Yasemin Belgesi Almaya Hak Kazandı
7 Kasım 2017

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Kanalizasyon Şubesi personelleri en önemli belediyecilik faaliyetleri arasında olan kanalizasyon altyapısının bakım ve idamesi konusundaki seminere katıldı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen,  Kuzey Lefkoşa Kanalizasyon Ana Hattını dizayn eden A.R.S.Progetti S.P.A firması tarafından düzenlenen ve ilk 2 günü Avrupa Birliği Destek Ofisi(Eupso)binasında ve son günü de LTB’de gerçekleşen 3 günlük eğitim çalışmasında LTB Kanalizasyon Şubesi personelleri uzmanlardan kanalizasyon ana taşıyıcı hattı dizayn projesi kapsamında sistem bakım onarım, pompa istasyonu bakım onarım ve kanalizasyon hatlarının tasarımı gibi konularda eğitim aldılar. Ayrıca seminerin son gününde Güney’deki Lefkoşa Kanalizasyon Kurulu’ndan gelen teknik uzmanlarla tecrübe paylaşımında bulunuldu.3 günlük eğitimlere Gazimağusa Belediyesi’nden de iki personel katılarak bu eğitimi LTB personelleriyle birlikte aldı.

Lefkoşa özelinde deneyim ve fikirler paylaşıldı
30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yer alan eğitimin LTB  Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda yapılan son gün çalışmasına LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yüklenici firma yetkilisi ve Güney’deki Lefkoşa Kanalizasyon Kurulu(SBN) teknik uzmanları da katılarak konuyla ilgili deneyimlerini ve fikirlerini personelle paylaştılar.