LTB personeli işaret dili öğreniyor

LTB sınırları dahilinde satışı yapılan damacana suları sağlığa uygun
30 Ekim 2015
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Mardin’de turneye çıkıyor
1 Kasım 2015

LTB personeli işaret dili öğreniyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işitme engellilerin belediyeden etkin hizmet alabilmesi için çalışanlarına yönelik  işaret dili kursu düzenledi.

Engellemeyen Lefkoşa Birimi tarafından organize edilen kurs, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı işbirliği (KIKEV) ile 8 hafta sonra tamamlanacak. İşaret dili eğitimcisi Kazım Tunç tarafından verilen kursa 30 LTB çalışanı katıldı.

LTB Mimar Mehmet Vahip toplantı salonunda gerçekleştirilecek kurslarda, temel düzeyde işitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurulmasına yardımcı olacak işaret dili harfleri, fiiller, sayılar, mevsimler, renkler, takvim, saat, cümle kurma ve meslekler gibi günlük hayatta kullanılan kelimeler uygulamalı olarak anlatılıyor.