LTB Özkaynakları ile Hamitköy’de Dört Sokak Daha Kanalizasyona Bağlanıyor

LTB’den 5 Farklı Yerde Ödeme Yapma ve Su Köntörü Yükleme Noktası
15 Mayıs 2018

LTB Özkaynakları ile Hamitköy’de Dört Sokak Daha Kanalizasyona Bağlanıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Hamitköy bölgesinde yıllardan beridir büyük bir sorun olan kanalizasyon sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Yıldız Can, Çukur, Özay, Özgür ve Sütçü Mehmet Sokağı’nın bir kısmının kanalizasyon şebekesine bağlamasını öngören Hamitköy Bölgesi 4. Etap Kanalizasyon İhale sözleşmesi bugün (14-05-18) imzalandı. İhale Sözleşmesine LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Sıtkıoğluları Construction Direktörü Sıtkı Sıtkıoğluları imza koydu. 180 takvim gününde tamamlanacak ve 258 bin TL’ye mal olacak proje LTB kendi öz kaynakları ile hayata geçirilecek. Proje sonunda Hamitköy’de 720 metre kanalizasyon şebekesi döşenecek ve 90 ev kanalizasyona bağlanmış olacak.

Başkan Harmancı: “Hamitköy’ün Tamamının Kanalizasyon Sorunu Çözülecek”
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Hamitköy’deki kanalizasyon problemini gidermek adına Avrupa Birliği yetkilileri ile üçü Brüksel olmak üzere pek çok kez bir araya geldikleri ve tüm Hamitköy’ün kanalizasyon probleminin çözümü için ihalenin ön çalışmalarının başlandığını söyledi.
“Hamitköy’ün tümünün kanalizasyon sorununu çözecek aşamaya gelene kadar LTB kendi olanakları ile daha önce bağlantısını yapmış olduğumuz hatlardan problemli mahallelerin bağlantılarını genişletmeye gayret edecek. Bu kapsamda geçtiğimiz ay ihaleye çıkılan dört sokağımızın kanalizasyon bağlantısını sonuçlandırıyoruz. Yıldız Can, Çukur, Özay, Özgür ve Sütçü Mehmet Sokağı’nın bir kısmını kapsayan ihale çalışmalarına hemen başlanacak. Hedefimiz kış aylarının içerisinde çalışmalarımızı tamamlamak ve bölge halkına da ciddi bir rahatlama sağlamaktır.”