LTB Kurban Bayramı Boyunca hizmette olacak

LEFKOŞA, ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
17 Ağustos 2018

LTB Kurban Bayramı Boyunca hizmette olacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkent Lefkoşa’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yurttaşların, bayramı belediye hizmetleri açısından sorunsuz ve eksiksiz geçirmesi için gerekli görevlendirmeleri yaptı, acil durumlar için önlem ve tedbirleri aldı.

LTB gerek rutin çalışma programlarıyla gerekse nöbetçi çalışanlarıyla Kurban Bayramı boyunca hizmet vermeye devam edecek. Bu kapsamda, Lefkoşalılar bayram süresi boyunca her türlü şikayetlerini Alo 185 çözüm hattına bildirebilecek.

Zabıta ekipleri bayram süresince görevlerinin başında olacak ve ayrıca Fuar Alanı’nda kurulacak “Bayram Yeri” de dahil denetimlerine devam edecek. Ekipler ayrıca kaçak satışlara yönelik denetimler yapacak.

LTB Halk Sağlığı Şubesi, bayram öncesinde de yurttaşların hijyenik ortamlarda taze ve sağlıklı gıda tüketmesi için rutin denetimlerini gerçekleştirdi.

LTB Temizlik Şubesi tarafından rutin olarak yapılan genel çöp toplama çalışması bayram boyunca hiç bir gecikme ve aksaklık olmadan aynı şekilde devam edecek.

Kurban Bayramı’nda LTB’ye bağlı defin işleri aksamadan devam edecek. Lefkoşa Türk Belediyesi Mezarlığı’nda nöbetçi ekip görev yapacak. Bayramda mezarlığa gelenlerin rahat ve hızlı bir şekilde kabir ziyaretlerini tamamlamaları için de gerekli tedbirler alındı. Defin İşleri’ne 22 32030, 22 32033, 0548 8340582 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

Avans Su İşlemleri

Bayram süresi boyunca kontürlü sayaç kullanan aboneler LTB binası girişinde bulunan makineden kartları ile diledikleri zaman 60 TL’ye kadar avans su yükleyebilecekler. Ayrıca tüm Lefkoşalılar su faturası,emlak vergisi ve trafik cezası ödemelerini www.lefkosabelediyesi.org  web sitesi üzerinden kredi kartları ile kolay ve hızlı bir şekilde ödeyebilirler.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada yurttaşların Kurban Bayramını kutlayarak, bayramın güven ve huzur içerisinde geçirilmesi için LTB’nin kesintisiz hizmet vereceğini kaydetti. LTB ekiplerinin gerekli tüm önlemleri aldığını belirten Başkan Harmancı yurttaşların mağdur olmaması için de ilgili şube ekiplerinin 24 saat çalışır olacaklarını vurguladı.