LTB, kaldırım ve yeşil alan işgallerine neden olan gayrı yasal durumlara son vermeye başladı

slovakelci
Fellahoğlu, Slovakya’nın Kıbrıs Elçisi Tomova’yı ziyaret etti
10 Şubat 2014
orkestra2
Sanatseverler müziğe doydu
10 Şubat 2014

tabela

İzinsiz ve uygunsuz tabelalar kaldırılıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi, Lefkoşa hudutları içerisindeki izinsiz ve uygunsuz olan reklam tabelalarını kaldırmaya başladı. İşletmeler Şubesi’ne bağlı Reklam Birimi ve Zabıta Şubesi ekipleri tarafından Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndan başlatılan çalışma kapsamında belediyeye ait yeşil alan ve kaldırımları işgal ettikleri önceden tespit edilen tabelalar kaldırılıyor. Bölgesel başlatılan çalışmalar kademeli olarak tüm Lefkoşa’yı kapsayacak şekilde devam edecek.

Yapılan hatırlatmada Lefkoşa sınırları içerisinde reklam tabelası takmak isteyen tüm işyerleri ve özel kişilerin Lefkoşa Türk Belediyesi’nden izin alması gerektiği ifade edildi. İzin almadan takılan tabelaların kaldırılması gerektiği, aksi taktirde LTB ekipleri tarafından kaldırılacağı uyarısında bulunuldu.

Fellahoğlu: Yasalar rehberimiz olacak demiştik

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediyeyi mali çıkmazdan kurtarmak ve idari yapılanmayı düzeltmek yanında, yasaları uygulamak gibi bir misyonları olduğunu belirterek, geçmiş dönemde türeyen gayrı yasal durumları düzeltilmek için yoğun bir mesai harcandığını ifade etti. Göreve geldikleri zaman rehberlerinin yasalar olacağını hatırlatan Fellahoğlu, kimseye ayrıcalık tanımadan, yasalar ne emrediyorsa onu uygulamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.