LTB Kadın Sığınma Evi Açıyor

Renkli ve anlamlı gece
13 Temmuz 2016
Menhol kapaklarına atık suları boşaltıyorlar
15 Temmuz 2016

LTB Kadın Sığınma Evi Açıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütlerinin girişimleri sonucu  büyük özveri ile faaliyet gösteren Kadın Sığınma Evi’nin kapatılması sonrası belediye olarak inisiyatif alacaklarını ve Ağustos Ayı içerisinde Kadın Sığınma Evi açacaklarını belirtti.

Projemizi öne almak gerekliliği doğdu”

LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun 1 yıldır Kadın Sığınma Evi oluşturma yönünde çalışmaları olduğunu belirten Harmancı, “bu konuda yaklaşık 1,5 ay önce Avrupa Birliği’ne proje sunuldu. Bu alanda bugüne kadar yürütülen çalışmalar, yaşanan son gelişmelerle birlikte LTB’nin kendi olanakları ve yurttaşlarla da bütünleştirerek ivedilikle hayata geçirmek bir gereklilik olmuştur” dedi

“Sivil Toplumla Birlikte Hareket Edilecek”

LTB başkanı Mehmet Harmancı, devlet kurumlarının yanında bu alanda tecrübe sahibi sivil toplum örgütleri ile de istişare mekanizmaları kurulması yönünde çalışmalar yapacaklarını kaydederek, önümüzdeki hafta geniş katılımlı bir sivil toplum toplantısı gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

LTB Başkanı Harmancı, konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu’ndan devletin tüm birimleri ile bir koordinasyon yapmak için toplantı talep ettiklerini ifade etti.  Bu toplantının önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Harmancı, Kadın Sığınma Evi’nin fonksiyonlarını doğru oluşturmak için, İçişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve polis örgütüyle işbirliği yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Harmancı: “toplumla birlikte hareket edeceğiz”

LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun Kadın sığınma Evi’nin işleyiş ve fonksiyonlarına ilişkin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belirledikleri evde bazı ek tadilatlara ihtiyaç duyulduğunu bunları da kısa süre içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Evin mefruşatları ile ilgili olarak toplumun tümüyle işbirliği içerisinde hareket edeceklerini de kaydeden Harmancı, bu konuda önümüzdeki hafta içerisinde kamuoyuna çağrı yapacaklarını belirtti. LTB Başkanı  Harmancı, ayrıca Toplumsal Cinsiyet eşitliği alanında 1 yılı aşkın süredir eğitim alan LTB çalışanlarının yanı sıra bir çok gönüllü ve sivil toplum örgütünün katkıları ile ülkede büyük bir eksiklik olan Kadın sığınma evinin LTB öncülüğünde hayata geçirileceğini önemle altını çizdi.