LTB Kadın Dayanışma Evi,Pazartesi hizmete giriyor

LTB’nin Hamitköy Mezarlığı İyileştirme Projesi için imzalar atıldı
24 Kasım 2016
LTB bir işletmenin faaliyetini geçici olarak durdurdu
3 Aralık 2016

LTB Kadın Dayanışma Evi,Pazartesi hizmete giriyor

foto-2

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde sığınma evi olarak işlev görecek “Kadın Dayanışma Evi” kuruldu. Başvuru kabulüne pazartesi günü başlayacak evin 7 kadın ve 14 çocuk kapasiteli olduğu; ihtiyaç analizine göre belirlenecek önceliklerle burada kalış süresinin 6 ay olacağı ve kadınların bu sürede kendi ayakları üzerinde duracak noktaya getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Başta LTB olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve 70’e yakın kurum kuruluş ve bireysel bağışçının desteğiyle kurulan evde çalışmak için başvuran 30 gönüllüye de eğitim verildi. Lefkoşa’da Tren Yolu Polikliniği olarak bilinen binada, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı tarafından oluşturulan ve 8 yıl hizmet veren kadın sığınma evinin faaliyetlerine son verdiği 9 Temmuz’da basına açıklanmıştı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı bugün(26 kasım Cumartesi), belediye bünyesinde kurulan kadın dayanışma evi konusunda LTB binasında basın toplantısı düzenledi. Harmancı, Kadın Dayanışma Evi’nin, pazartesi günü kabul işlemlerine başlayacağını açıkladı. Toplumda kadına karşı şiddet konusunda farkındalık çalışmaları uzun süredir devam etse de resmi makamların şiddet gören kadınların rehabilitasyonunu ya da rehabilitasyon sonrası barınabilecekleri bir ortamı yaratmadığını dile getiren Harmancı, uluslararası raporlara işaret etti. Uzun yıllar STK’lar vasıtasıyla kadın sığınma evleri yürütülmeye çalışıldığını ancak resmi destek olmaması nedeniyle bu girişimlerin sürdürülebilir olmadığını kaydeden Harmancı, bu bağlamda bu yılın başında Avrupa Birliği’ne kadın sığınma evi için proje başvurusunda bulundukları belirtti. Ancak temmuz ayında mevcut sığınma evinin kapanması üzerine AB’yi beklemeden sorumluluk almaları gerektiğini düşündüklerini kaydeden Harmancı, bu yönde başlattıkları çalışmalar sonucu Kadın Dayanışma Evi’nin kurulduğunu belirtti. Çalışmaları, Polis Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürüttüklerini anlatan Harmancı, ağustos ayında ilgili daire müdürleriyle de bir araya geldiklerini ifade etti.

LTB, Cumhurbaşkanlığı,T.C.Büyükelçiliği , 70 kuruluş ve kişi
Projeye en önemli maddi katkıyı LTB’nin yaptığını dile getiren Harmancı, Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ve 70’e yakın kurum kuruluş ve bireysel bağışçının Kadın Dayanışma Evi’ne destek verdiğini dile getirdi.

foto-3

30 gönüllü çalışmak için başvurdu
Gönüllü olarak evde çalışmak üzere 30 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Harmancı, bu kişilere eğitim verildiğini anlattı. Harmancı, LTB içinden ve dışından projeye destek veren herkese teşekkür etti.
Pazartesi kabul işlemleri başlıyor. Kapasite 7 kadın,14 çocuk
Kadın Dayanışma Evi’nin pazartesi günü kabul işlemlerine başlayacağı bilgisini veren Harmancı, Kadın Dayanışma Evi’nin kapasitesinin 7 kadın 14 çocuk olduğunu dile getirdi. LTB Başkanı Harmancı, evin, Belediyeler Yasası’nın kendilerine verdiği yetkiyle kurulduğunu, konuyla ilgili Cumhuriyet Meclis’inin de kararları olduğunu ifade etti.Eve kabul ve kalma şartlarının yönetmelikle belirlendiğini anlatan Harmancı burada dil, din, ırk, siyasi görüş ya da köken ayrımı yapılmayacağını vurguladı. Öncelik sırasının ihtiyaç analizine göre belirleneceğini ifade eden Harmancı, kalma süresinin altı ay olarak belirlendiğini, amacın bu süre içinde kadınların kendi ayakları üzerinde duracak noktaya getirilmesi olduğunu anlattı. Kadın Dayanışma Evi’ne başvuruların Lefkoşa Türk Belediyesi’ne yapılabileceğini kaydeden Harmancı, 183 telefon numaralı Acil Sosyal Hizmet Hattı’na ya da LTB Alo 185 Şikayet Hattı’na yapılan başvuruların da Kadın Dayanışma Evi’ne yönlendirileceğini bildirdi. Başvurulara en kısa sürede cevap verileceğini anlatan Harmancı, benzeri oluşumların diğer belediyeler bünyesinde de kurulmasını ve devletin yeni bütçede kadın sığıma evi kurmak için finans ayırmasını diledi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..