LTB iş yeri denetimleri aralıksız sürüyor

Er Meydanı – Mehmet Harmancı (20 Haziran 2017)
28 Haziran 2017
LTB DUYURU
30 Haziran 2017

LTB iş yeri denetimleri aralıksız sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin belediye sınırları dahilindeki iş yerlerine yönelik denetimleri sürüyor. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 19 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında 43 iş yerini denetledi. Söz konusu tarihlerde ayrıca Fuar alanında faaliyet gösteren 43 gıda satış yeri de denetlendi.

9 kilo çiğ köfte müsadere edildi
Denetimler sonucunda 14 işyerine izinsiz ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için  ihbar verilirken; Simit Dünyası isimli işyerine sağlık karnesiz personel çalıştırdığı ve gayrısıhhi ortam nedeniyle, Arsın Un Sanayi isimli iş yerine iş yeri izni olmadığı ve gayrısıhhi ortam nedeniyle; Fuar alanında faaliyet gösteren Kumda Kahve ve İsmail Usta’nın yeri isimli iş yerlerine sağlık karnesiz personel çalıştırması nedeniyle, Enfes Çiğ Köfte isimli iş yerine gayrısıhhi ortam nedeniyle Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi. Ayrıca uygun olmayan koşullarda muhafaza edilen Enfes Çiğ Köfte işletmesine ait 9 kg çiğ köfte müsadere edildi.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 1 un imalathanesi, 1 dondurma imalathanesi, 8 restoran, 1 bar, 3 kafeterya, 3 oto galeri, 1 internet kafe, 2 pansiyon, 1 su bayii, 1 büfe, 1 kreş, 5 market, 1 spor kulübü, 4 gıda deposu, 1 dernek lokali, Belediye Pazarı(Bandabulya) içerisindeki 9 manav ve şarküteri.